Yanlışlıkla Bilmeden Girdim
merhaba,oncelikle 2 sorum olacak birincisi googleye arama motoruna yanlislikla bilmeden c...k p...osu diye arattim.Ama aratmamin nedeni bu yasa hakkinda falan bilgi almak icindi.Normal por.. izledigimden etrafta da cesitli kuruntular oldugundan yasalara bakmistim.Yasak oldugundan boyle birseyler cikacagini tahmin bile etmiyordum.Zaten arama sonuclarinda igrenc sitelerin basligini falan gorunce direk ciktim.İkinci ve diger sorum ise ben bu durumdan bayagi endiselendim ve benim gibi durumla karsilasanlari aramaya calistim benim gibi durumla karsilasan bulmaya calistim.Yanlislikla c....k p...su izledim,tck bu konuyla ilgili maddeler,internet ve bilisim suclari vb seklinde aramalar yaptim google da ve bu arama da c...k p...su gibi anahtar kelimeleri kullandim ve girdigim sitelerde de bu kelimelerle karsilastim.Girdiğim sitelerin hiç birisinde sakıncalı içerik yoktu ve hepsi bilgi amaçlıydı bu konuyla ilgili.Sizce bu bir suc teskil eder mi?Herhangi bir teknik takip durumu soz konusu olur mu? C.p izlemedim tekrar diyeyim.Simdiden tesekkurler.
Cevap: Yanlışlıkla Bilmeden Girdim
Google'da bu aramayı yaptığımda Wikipedia'da tanım ve bu konuda haberler geliyor. Öyle "iğrenç site başlığı" gibi bir şeyler çıkmadı. Siz Google'dan arattığınıza emin misiniz?
Google'a ç.p diye arama yapmak suç değildir. Ç.P içerikleri ile ilgilenmek, bu tip sitede veya sitelerde vakit geçirmek, sıklıkla ziyaret etmek suçtur. İndirmek ve depolamak anlamına gelecektir. Ancak herhangi bir ç.p içeriğine ulaşmadan sadece tıklama yapmadan "başlık görmeniz" sizi suçlu yapmaz.
Yanlışlıkla giriş yaptığınız anda (gerçekten yanlışlıkla olması gerek ve yanlışlıkla girişler fazlaca olmamalı) sitede "tıklamalar" yapmadan saniyeler içinde çıkıp https://www.ihbarweb.org.tr 'ye ihbar ederseniz sorun olmaz.
Google'a ç.p çağrıştıracak bir kelime yazıp, ç.p sitesine ulaşarak oradan da tıklama ile ç.p izlerseniz bunun yanlışlıkla olduğunu ispat etmeniz gerekecektir. Üstelik Google bu tip eski kurulmuş siteleri zaten tek ihbarla kaldırıyor. Şu an google'a ç.p yazarak ç.p içeriğine ulaşmanız çok zor. Çünkü google zaten "ç.p" kelimesi için içerik filtresi uyguluyor.
Ç.P içeriğine, ç.p içeriğini çağrıştırmayacak bir kelime yazarak ulaşıp bu siteden saniyeler içinde tıklama-gezinme yapmadan çıkmış olsaydınız güvendesiniz denilebilirdi.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Google'da bu aramayı yaptığımda Wikipedia'da tanım ve bu konuda haberler geliyor. Öyle "iğrenç site başlığı" gibi bir şeyler çıkmadı. Siz Google'dan arattığınıza emin misiniz?
hocam ben de cikti ya zaten arada vardi o sitelerden ç degil c ile mi yazdiniz? Tam olarak c....k p...su diye. Hocam valla cok korkuyom ya bosu bosuna yapmadigim seyden dolayi 18 yasindayim delirdim resmen dusunmeden duramiyom.
- - - Updated - - -
Hocam cidden sikayet falan bilmiyodum bilsem ederdim o zaman zaten cp iceren siteye girmedim sadece arama sonuclarindan direk ciktim sonra forum siteleri falan bu bir suc teskil eder mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
magdurcd rumuzlu üyeden alıntı
Google'a ç.p diye arama yapmak suç değildir. Ç.P içerikleri ile ilgilenmek, bu tip sitede veya sitelerde vakit geçirmek, sıklıkla ziyaret etmek suçtur. İndirmek ve depolamak anlamına gelecektir. Ancak herhangi bir ç.p içeriğine ulaşmadan sadece tıklama yapmadan "başlık görmeniz" sizi suçlu yapmaz.
Yanlışlıkla giriş yaptığınız anda (gerçekten yanlışlıkla olması gerek ve yanlışlıkla girişler fazlaca olmamalı) sitede "tıklamalar" yapmadan saniyeler içinde çıkıp
https://www.ihbarweb.org.tr 'ye ihbar ederseniz sorun olmaz.
Google'a ç.p çağrıştıracak bir kelime yazıp, ç.p sitesine ulaşarak oradan da tıklama ile ç.p izlerseniz bunun yanlışlıkla olduğunu ispat etmeniz gerekecektir. Üstelik Google bu tip eski kurulmuş siteleri zaten tek ihbarla kaldırıyor. Şu an google'a ç.p yazarak ç.p içeriğine ulaşmanız çok zor. Çünkü google zaten "ç.p" kelimesi için içerik filtresi uyguluyor.
Ç.P içeriğine, ç.p içeriğini çağrıştırmayacak bir kelime yazarak ulaşıp bu siteden saniyeler içinde tıklama-gezinme yapmadan çıkmış olsaydınız güvendesiniz denilebilirdi.
Hocam cidden sikayet falan bilmiyodum bilsem ederdim o zaman zaten cp iceren siteye girmedim sadece arama sonuclarindan direk ciktim sonra forum siteleri falan bu bir suc teskil eder mi?
Alıntı:
hashun123 rumuzlu üyeden alıntı
Google'a ç.p yazarak arama sonuçlarına ulaşıp çıktıysanız veya arama sonuçlarında ç.p içeriğini dağıtan, izleten ilgili forumlara - tartışma alanlarına girmediyseniz ya da girip vakit geçirmediyseniz sorun olmaz.
Alıntı:
Google'a ç.p yazarak arama sonuçlarına ulaşıp çıktıysanız veya arama sonuçlarında ç.p içeriğini dağıtan, izleten ilgili forumlara - tartışma alanlarına girmediyseniz ya da girip vakit geçirmediyseniz sorun olmaz.
hocam valla cok sagol o kadar makbule gectiki avukata soru sorma sitesinim birinde dedim 2-5 yil suc dedi sok oldum tck da yazmiyo falan dedim aramak sadece daha cevap vermedi cok sagol
Alıntı:
hashun123 rumuzlu üyeden alıntı
hocam valla cok sagol o kadar makbule gectiki avukata soru sorma sitesinim birinde dedim 2-5 yil suc dedi sok oldum tck da yazmiyo falan dedim aramak sadece daha cevap vermedi cok sagol
Yanıt veren kişi izlediğinizi düşünmüştür. Ben de ilk etapta öyle sandım. Ancak dediğim gibi "2-3 kez google'a ç.p diye arayıp ç.p içeriğine ulaşmadığınız halde arama sonuçlarına-haberlere baktınız" diye kimse sizi suçlamaz, dava açılmaz. Ancak Google'a sürekli "ç.p" diye aratmanız Google filtresine yakalanmanıza neden olabilir, bu durumda da Google sizi şüpheli kullanıcı olarak takibe alır, "Ç.p" yazarak yaptığınız aramalar çok sıksa şüpheli diye ihbar eder. Ancak ç.p içeriğine ulaşmadıysanız ve bilgisayarınızda da içerik yoksa takipsizlikle sonuçlanır.
Alıntı:
Yanıt veren kişi izlediğinizi düşünmüştür. Ben de ilk etapta öyle sandım. Ancak dediğim gibi "2-3 kez google'a ç.p diye arayıp ç.p içeriğine ulaşmadığınız halde arama sonuçlarına-haberlere baktınız" diye kimse sizi suçlamaz, dava açılmaz. Ancak Google'a sürekli "ç.p" diye aratmanız Google filtresine yakalanmanıza neden olabilir, bu durumda da Google sizi şüpheli kullanıcı olarak takibe alır, "Ç.p" yazarak yaptığınız aramalar çok sıksa şüpheli diye ihbar eder. Ancak ç.p içeriğine ulaşmadıysanız ve bilgisayarınızda da içerik yoksa takipsizlikle sonuçlanır.
Sagolun valla.Birde sey diyecegim iste ben bu durumdan endise edince yanlislikla cp izledim yanlislikla cp diye arattim vs cp iceren aramalar yaptim hatta cp diye google aramamdan sonra cp pislikleri vs diye de aratmistim bu aramalarla cp ye ulasmak imkansiz.Bu aramalar da sakinca etmis midir?
Bu işle ilgili savunmalar yapan avukatlar bu tip aramaları çokça yapıyor. Bir şey olması için daha kompleks bir olay olmalı. Sıkıntı yapmayın :)
Alıntı:
Bu işle ilgili savunmalar yapan avukatlar bu tip aramaları çokça yapıyor. Bir şey olması için daha kompleks bir olay olmalı. Sıkıntı yapmayın :)
Cok sagolun
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
hocam sizce durum ne olur siz bir sey yazmamissiniz.