Sayın meslektaşlarım iyi günler başıma bi olay geldi memlekette dedemin babası 8p yıl önce bi arazi satın almış ve tapuya üstüne geçirmemiş ancak şimdi tapu nun mirasciları yeri bizden almak istiyo tapuya nasıl üstümüze geçirebiliriz
Printable View
Sayın meslektaşlarım iyi günler başıma bi olay geldi memlekette dedemin babası 8p yıl önce bi arazi satın almış ve tapuya üstüne geçirmemiş ancak şimdi tapu nun mirasciları yeri bizden almak istiyo tapuya nasıl üstümüze geçirebiliriz
Tapuda üstüne geçirmemiş ise, tarlayı almamış demektir.
Olsa olsa bahsettiğiniz kişiye para vermiş sayılır.
Verdiği bu para ile ilgili senet gibi bir belge var mı?
Hayır herhangi bir belge yok tapuda tescil edilmemiş sadece para verilmiş sonuçta 80 yıl önce daha tapu olayı bile bilinmiyor benim aklıma inançlı işleme dayanarak tescile zorlama davası açabiliriz diye bi fikir geldi ama ne yapabilirim tam olarak bilmiyorum
Avukat iseniz, avukatlara özel bölüme girmek üzere başvuru yapmanızı öneririm.
İnançlı işlem ya teminat yada yönetilmek üzere mal varlığı kapsamındaki bir şey veya hakkını, inanılana devretme amacını güder.Ayrıca Yargıtay İBK kararında inanç sözleşmesinin ancak yazılı bir delille(her iki tarafında imzasını içeren) ispat edileceğini belirtmiştir.Bu hususlar tarafınızca var ise bu yola başvurulabilir.80 yıl önce alınırken ilgili yerde tapu varmıydı olağanüstü zamanaşımına uyan bir durum var mı?
inançlı işleme sokmam mümkün görünmüyor elimizde tanıklardan başka bi ispat aracı yok. tapu olmalı o tarihlerde zira suan da tapu seksen yıl önceki sahibinin mirasçıları adına çıkıyor. bu durumda nasıl bi yol izlemem gerek? aklıma ihtarname çekip tapuyu üstümüze geçirin demek geldi mirasçılara karşı bu yapılabilir ancak bi hükmü yok sadece karşı tarafı tedirgin etmeye yönelik olarak dusundum