Cevap: bimer başvuru ve sonucu
Neresini anlamadınız? Biraz açarsanız orası hakkında yorum yapalım.
Sz bir bilgi edinme başvurusu yapmışsınız ama bu bir şikayet şeklinde olduğundan savcılığa gönderilmiş.
Yani siz bunun takibini artık bimer üzerinden değil, savcılığa şikayet etmiş gibi savcılık kanalı ile takip etmeliymişsiniz.
Savcılık polis kanalıyla sizi ifade için çağırıp ayrıntılı bilgi isteyebilir, sonra dava açılırsa size de davetiye gelir. Bu sırada mernis adresinizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve e-devletten dava açılıp açılmadığını sık sık kontrol edin.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Neresini anlamadınız? Biraz açarsanız orası hakkında yorum yapalım.
Sz bir bilgi edinme başvurusu yapmışsınız ama bu bir şikayet şeklinde olduğundan savcılığa gönderilmiş.
Yani siz bunun takibini artık bimer üzerinden değil, savcılığa şikayet etmiş gibi savcılık kanalı ile takip etmeliymişsiniz.
Savcılık polis kanalıyla sizi ifade için çağırıp ayrıntılı bilgi isteyebilir, sonra dava açılırsa size de davetiye gelir. Bu sırada mernis adresinizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve e-devletten dava açılıp açılmadığını sık sık kontrol edin.
SAYIN şenol eker devletimizin 15 temmuz tarihinde yapmış olduğu milletin havalimanlarına ve dışarı çıkması için çağrı yapmasına dair bir haber programında *** kişi tarafından devletin cumhurbaşkanının yapmış oldugu çağrıya katılmadığını ve aşşağlayıcı ve kötüleyeceği bir programı ihbar ettim kendimle veya şahsımla alakalı olmamakla beraber tamamen vatandaşlık görevini icra ettim.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
SAYIN şenol eker devletimizin 15 temmuz tarihinde yapmış olduğu milletin havalimanlarına ve dışarı çıkması için çağrı yapmasına dair bir haber programında *** kişi tarafından devletin cumhurbaşkanının yapmış oldugu çağrıya katılmadığını ve aşşağlayıcı ve kötüleyeceği bir programı ihbar ettim kendimle veya şahsımla alakalı olmamakla beraber tamamen vatandaşlık görevini icra ettim.
Değerli Üyemiz;
Yaptığınız işlemden dolayı başınıza kesinlikle herhangi bir şey gelmez. Zira İlgili Programın kayıtları RTÜK ve ilgili Kanal bünyesinde arşiv olarak tutulmaktır. Bu kayıtlar net biçimde ortada olması nedeniyle Şikayetinizi destekliyor, haklılığını teyit ediyor. En kötü ihtimale Savcılığa İfade vermeye gidersiniz, Kanal ve saat belirterek ifade verirsiniz. Dolasıyla sizin zararınıza herhangi bir şey olmaz.
Yukarıda belirtiğim cevaplarımı; sizin verdiğiniz bilgiler bazında anladım.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli Üyemiz;
Yaptığınız işlemden dolayı başınıza kesinlikle herhangi bir şey gelmez. Zira İlgili Programın kayıtları RTÜK ve ilgili Kanal bünyesinde arşiv olarak tutulmaktır. Bu kayıtlar net biçimde ortada olması nedeniyle Şikayetinizi destekliyor, haklılığını teyit ediyor. En kötü ihtimale Savcılığa İfade vermeye gidersiniz, Kanal ve saat belirterek ifade verirsiniz. Dolasıyla sizin zararınıza herhangi bir şey olmaz.
Yukarıda belirtiğim cevaplarımı; sizin verdiğiniz bilgiler bazında anladım.
sayın ayberk_08 ben 150 arıyarak gerekli bilgileri verdim ve şahsım ile alakalı bir durum olmadığını , sadece bu devletin cumhurbaşkanının görüşlerine aykırı biçimde konuşması ve aşşağlayıcı kelimeler kullanılması doğrultusunda vatandaşlık görevimi icra ederek şikayette bulunulmuştur. Bana verilen cevapta ise bu şekilde sizin dosyayı takip etmenizi ve şahsınız ile mahkeme yolunu takip etmeniz ve savcılığa gidip ifade vermenizi öngürülmüştür dediler , ayrıcada savcılığa gittiğinizde şikayetçi değilim deme hakkınızda bulunduğundan dolayı öngürdüğünüz işlemi yapabilirsiniz dediler 150 bimer hattından.
Şimdi benim şahsım ile alakalı bir sıkıntım yok şikayet ettiğim kişiden ben şahsım adına ne gibi şikayet edebilirim onu demiyecekmi savcı seninle ne alakası var cumhurbaşkanına yapılan ve-veya söylenen kelimeden suçlamadan diye... bundan dolayı ben şuan rahatsız oldum şahsımı neden karıştırıyorlar ki ? yada siz söyleyin bu durumlardaki şikayet veya unsurlar bu şekilde mi yapılıyor ? eğerki siz bu durumda bana yani şahsıma sıkıntı doğacağını düşünüyorsanız savcılığa ifadeye gittiğimde şikayetçi olmadığımı ve durumun bundan ibaret olduğunu söyleyecem kapatacam şikayeti. ama diyorsanız bundan sıkıntı olmaz sonuna kadar devam et ozaman devam edeceğim...
Şikayet kelimesini yanlış kullandık sanırım.
"İhbar" demeliydik.
Gelen cevapta şikayet de dememiş zaten. İhbar demiş.
İhbarınızla ilgili hangi kanalda gördünüz, ne zaman gördünüz, ne dedi gibi; belki de ihbarınızda unuttuğunuz, eksik kalan, bildirmeye gerek görmediğiniz bazı şeyleri sormak için çağırabilirler de belki hiç çağırmayabilirler de.
Alıntı:
Şikayet kelimesini yanlış kullandık sanırım.
"İhbar" demeliydik.
Gelen cevapta şikayet de dememiş zaten. İhbar demiş.
İhbarınızla ilgili hangi kanalda gördünüz, ne zaman gördünüz, ne dedi gibi; belki de ihbarınızda unuttuğunuz, eksik kalan, bildirmeye gerek görmediğiniz bazı şeyleri sormak için çağırabilirler de belki hiç çağırmayabilirler de.
anladım şenol bey doğrudur ama işte sen takip edeceksin şahsın ile alakalı dedikleri için bende tereddütdeyim? benlik alakası yokmu şimdi bunun?
BİMER ile ilgisi kalmadı, Savcılık sürecini biz takip etmeyiz, siz takip edeceksiniz demiş işte.
Gerisinde sizin yapacağınız bir şey şu anda yok. Savcı çağırırsa, bir şeyler sorarsa onu söylersiniz. Davaya davet edilirseniz gidersiniz.
Alıntı:
BİMER ile ilgisi kalmadı, Savcılık sürecini biz takip etmeyiz, siz takip edeceksiniz demiş işte.
Gerisinde sizin yapacağınız bir şey şu anda yok. Savcı çağırırsa, bir şeyler sorarsa onu söylersiniz. Davaya davet edilirseniz gidersiniz.
sayın şenol eker ;
ben demek istediğinizi çok iyi anladım fakat , şunu anlatamadım galiba ben takip etcem dava sürecim başladı doğru ancak , kişisel olarak benim adıma açılmasından endişeliyim adıma şahsımla alakalı bir sıkıntı olacak diye düşünüyorum yani şöyle o kişinin avukatı mahkeme sürecinde sizin adınıza ait herhangi bir açıklama olmadığından sizene diyerekden mahkeme benim aleyhime bir sonuç olurmu yada bunlar ülkeyi sarmışlar baksanıza her yerden her kurumdan çıkıyorlar olaki birşey olursa napacağım ?? kendimle alakalı olmayan bu davada aksi takdirde savunma nasıl yapacağım.
Bu konuda yardımcı olurmusunuz. yada davadan çekileyimmi şikayetimi geri çekeyimmi ?
değerli üyeler konu içeriğinde geçen durum sanki değişti mi nedir anlayamadım bimer cevap vermiş olup bundan sonra savcılığa kişisel olarak takip etmelisiniz demişti bana ancak aradan 1 hafta geçti ve ben hergün kontrol ediyorum e-devletten herhangi bir dava gözükmüyor ve bimerin sorgulamasına baktığım da da halen soruşturma sürüyor gibi geldi bana sizede aynen iletiyorum bir bakarmısınız...
04.08.2016 BİMER BİMER
05.08.2016 BİMER GÜVENLİK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL MEDYA
09.08.2016 BİMER ADALET BAKANLIĞI
09.08.2016 BİMER BİMER
09.08.2016 BİMER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
09.08.2016 ADALET BAKANLIĞI ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
15.08.2016 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
16.08.2016 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
16.08.2016 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ANKARA VALİLİĞİ
17.08.2016 ANKARA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
17.08.2016 İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
bu şekilde devam ediyor 09.08.2016 tarihinde benim mailime konuda geçen cevap gelmişti ve bunun ardından buralara gitmiş ?