sözleşme bitmesine 6 ay var habersiz evi sattılar çıkmamı istiyorlar
merhaba hayırlı günler
2013 tarihinden beri kirada oldugum daire bilgimize paylaşmadan eski mal sahibim yurt dışından birine sattı
ve o arada kendi adına bizimle sözleşme yeniledi
yeni mal sahibi tanımıyor ve hiç bir şekilde irtibat olmadı
evin kombisi girdiğimizden beri bozuk onu belirmek için eski mal sahibim (üst katımda oturuyor ) bina sahibi
gittiğimde yeni mal sahibim yurt dışından gelip evde oturacağını ve çıkmamız gerekiğini söyledi kontratımın bitimine daha 6 ay ım var
girdiğimden beri kombim bozuk her yıl ortalama 550 tl masrafım mevcut belgeli
artık daraldım hukuki işlemle uğraşmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevineceğim
Cevap: sözleşme bitmesine 6 ay var habersiz evi sattılar çıkmamı istiyorlar
4-5 defa okudum ama anlamadım. Nokta virgül gibi noktalama işaretlerini kullanırsanız anlayan ve cevaplayan çıkabilir.
Sizin şu andaki sözleşmeniz eski ev sahibi ile yapılmışsa, sözleşmedeki hesap numarasına kiranızı ödemek durumundasınız. Ancak yeni ev sahibi size "artık buraya ödeyeceksin" diye bildirirse yeni hesaba yatırırsınız.
Yeni ev sahibi sizi evden çıkartmak istiyorsa, bunu size ihtarname ile bildirmek ve en az 6 ay süre vermek zorunda.
Sözleşme bitimine zaten 6 ay kaldı ise, siz de sözleşme bitiminde çıkmaya razı iseniz, bunu zaten yapabilirsiniz. Sizi daha önce çıkartabilecek bir yol / yöntem yok.