Hukum icin tanik yeterli mi ?
Cinsel istismar suclamasiyla hakkimda kamu davasi acildi. Ozetle musteki kadin sikayetci olmadi ve cocuk ise bi hareketimi hissetmedigini soyledi. Sadece bir tanigin ifadsiyle iddianame hazirlandi agir cezada yargilanicam. Bu kadar kolay olmasi beni urkutuyor. Sadece gerceerle bagdasmayan tanik ifadesi bu duruma sokuyor beni. Ve iddia namede benim lehime olan seyleri yazmamis savci cocugun ifadesi vs. Bi insana hukum giydirmek bu kadar kolay mi ?
Cevap: Hukum icin tanik yeterli mi ?
Cinsel suçlarda değil tanığın ifadesi sadece mağdurun beyanıyla dahi ceza çıkar.Cinsel suçlar diğer yargılamalara benzemez.Çok sıkıntılıdır.Avukatla çok titiz bir şekilde çalışma yapmak yerinde olur.
Cevap: Hukum icin tanik yeterli mi ?
Ben sunu anlamakta zorlaniyorum. Kadin rahatsiz edici bisey gormedim sikayetci degilim diyor. Cocuk ifadesinde hicvisey hissetmedim bana yaklasmadi hic diyor. Sadece tanik beyani var. O da fiziki olarak imkansiz beyanlar.
- - - Updated - - -
Ama okudukca bazi seyleri korkmamak elde degil. Uygulama da hakimin kanaat getirmesi yeterli oluyor sanirim. Somut delile gerek yok gibi. Cocugun ifadesi bile bisey degistirmz mi