-
İpotekli ev alımı
Merhabalar,
Bir ev almak istiyorum ancak emlakçınin söylediğine göre üzerinde 70li yıllardan kalma, kanuni geçerliliği olmayan bir ipotek var, satışa engel değilmiş. Nasıl bir prosedür izlemem gerekir bunun için? Borcu olmadığı söylendi, ama sonradan çıkacak bir aksilige mahal vermemek için bununla alakalı bir sözleşme istemeli miyim?
Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler!
- - - Updated - - -
Öğrendiğime göre 4 kuruşluk bir ipotek, şahıs tarafından. Dilekçe vererek, yazışmalar sonucunda ipoteğin kaldırılabileceğini söylediler.
Ama tedirginim yine, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
-
Cevap: İpotekli ev alımı
Hiç bir ipotek satışa engel değildir.
Siz taşınmazı satın aldığınızda ipoteği ile birlikte satın almış olursunuz.
İpotek her ne için konmuşsa, lehdar bunu tahsil edemediğinde sizden ister, ödemezseniz evi satışa çıkarabilir.
Madem kanunen geçersizdir, o halde kaldırıversinler ipoteği.
-
Çok teşekkürler cevabınız için.
Miras olarak kalmış kendilerine ev, ve bir kaç kişi arasında paylaştırıldığı için kimse uğraşmak istemiyor ipotekle. Tapudan ipotek ile alakalı belgeyi de aldık 4 kuruş olarak görünüyor.
Fiyatı ve yeri iyi olduğu için kaçırmak istemiyorum daireyi. Başka alıcısı da var.
Sizce alıp ipoteği kaldırmak için dilekçeyi ben versem çok sorun yaşar mıyım? Yatırım amaçlı güzel bir yer çünkü..
Nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor bunun için, bilen veya deneyimi olan varsa onu da paylaşırsanız çok sevinirim.
-
İpoteği koyan kişiye / kuruma gidip kaldırmasını teklif edin. Neler çıkacağını o zaman görebilirsiniz diye düşünüyorum.
Özel kişi mi yoksa bir şirket / banka mı ipoteği tesis eden?
-
Özel kişi. Tapudan bir belge aldım, burda yazan alıcı adresi zaten tapunun kayıtlı olduğu adres, o nedenle alıcıyı nasıl bulacağımı bilmiyorum, büyük ihtimalle vefat etmiş. İcra müdürlüğüne gidip dilekçe vermek gerekiyor sanırım.
Eğer daha önce bu işlemi gerçekleştirmiş olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.