Kasıtlı ödenmeyen senetler
Merhaba..
Bir müşterim son 6 aydır yazdığı senetleri tarihinden yaklaşık 1 ay sonra ödüyordu.. O da binbir telefonla, yerine gidip bekleme ile..
Son 1 ayda bu müşteri hiçbir senedini ödemedi fakat ailecek gayet harcamalarına devam ediyolar, sosyal ağlarda gördüğüm kadarı ile hiçte zorda değiller.
Fakat müşterim öğrendiğim kadarı ile bu senet ödemelerini gecikmelere başlamadan önce mülklerini, sahip olduklarını oğullarına vermiş.şirkete ait tum mallarda ve araçlarda ipotekte varmış.
O oğullarıda şirkette çalışıyor.
Bu durumda ne yapabilirim ? Zaten zarara girdim, avukat ve dava masrafları mınımum olacak şekilde nasıl kurtarabilirim kendimi acaba?
Cevap: Kasıtlı ödenmeyen senetler
Merhabalar.
Değerli sorunuza cevap verilmek için alta belirtilen sorulara cevap yazınız:
Senettin tutarı nedir ?
Senet Kanuni şartlara uygun biçimde mi dolduruldu ?
Özel olmayacaksa ne üzerine İş/Ticaret yapıyorsunuz ? Bu soruya cevap vermeyebilirsiniz.
Ayrıca Senettin düzenleme tarihinde sonra yapılan büyük Gayrimenkul devirleri, Malı Mülkü sıfırlama işlemlerinin iptalini istemeye hakkınız vardır.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Değerli sorunuza cevap verilmek için alta belirtilen sorulara cevap yazınız:
Senettin tutarı nedir ?
Senet Kanuni şartlara uygun biçimde mi dolduruldu ?
Özel olmayacaksa ne üzerine İş/Ticaret yapıyorsunuz ? Bu soruya cevap vermeyebilirsiniz.
Ayrıca Senettin düzenleme tarihinde sonra yapılan büyük Gayrimenkul devirleri, Malı Mülkü sıfırlama işlemlerinin iptalini istemeye hakkınız vardır.
Merhaba sayın Ayberk
Senetlerin tutarı 22 bin tl
Senet tamamen faturalı, senet üzerinde malen işaretlenerek duznlendı.
Senedin adres kısmına kaşe vurulup firma sahibinin çift imzası mevcuttur..
İşim gıda sektörü..
Alıntı:
xreality rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın Ayberk
Senetlerin tutarı 22 bin tl
Senet tamamen faturalı, senet üzerinde malen işaretlenerek duznlendı.
Senedin adres kısmına kaşe vurulup firma sahibinin çift imzası mevcuttur..
İşim gıda sektörü..
İlgili Senetlerin Kanuna uygun (Usulüne uygun )doldurulduğu, Vade günün geçtiğini anlamaktayım, bu bilgiler ışığında cevabı yazıyorum:
Öncellikle Alacaklı taraf olarak alacağınızı güvence altına alabilmek bağlamıyla SENET imzalatma uygulaması yaptığınız için Sizi, takdir etmekten geri duramıyorum. Çünkü Bu Forumunda olsun, yakım çevrem olsun yüksek tutarlı (50 bin, hatta 100 bin TL ) Alacak vereceklerini ve Alım satımdan kaynaklanan alacakları Senet ile teminat altına almadıklarından dolayı çok büyük mağduriyetler yaşıyorlar, büyük bir çoğu alacağını tahsil edemeyerek üzerine bir Bardak Soğuk Su içme mecburiyetinde kalıyor. Bu Hukuki durum Şahsımı hakikaten üzmektedir. Ancak Siz, Senet imzalatarak alacağınızı Hukuken tahsil hakkı kazandınız. Söyle ki:
Senettin Ödeme gününden itibaren işleyecek Yıllık bazda % 9 faiziyle birlikte borçlunun ödemesini talebiyle İcra Takip formu ve Kambiyo Senetlerine mahsus Ödeme Emri hazırlayacaksınız, hazırladığınız evraklarla beraber en yakın İcra Müdürlüğüne giderek İcra Takibi açacaksınız. İşte Bu işlem için sizden masraflar tahsil edilecek ama İcra Müdürlüğünde ödediğiniz bütün masrafları Borçludan alacaksınız.
İcra Dilekçe Evrakları bu uygulama ile hazırlayabilirsiniz:
https://www.icratakiplerim.com/index.php
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
İlgili Senetlerin Kanuna uygun (Usulüne uygun )doldurulduğu, Vade günün geçtiğini anlamaktayım, bu bilgiler ışığında cevabı yazıyorum:
Öncellikle Alacaklı taraf olarak alacağınızı güvence altına alabilmek bağlamıyla SENET imzalatma uygulaması yaptığınız için Sizi, takdir etmekten geri duramıyorum. Çünkü Bu Forumunda olsun, yakım çevrem olsun yüksek tutarlı (50 bin, hatta 100 bin TL ) Alacak vereceklerini ve Alım satımdan kaynaklanan alacakları Senet ile teminat altına almadıklarından dolayı çok büyük mağduriyetler yaşıyorlar, büyük bir çoğu alacağını tahsil edemeyerek üzerine bir Bardak Soğuk Su içme mecburiyetinde kalıyor. Bu Hukuki durum Şahsımı hakikaten üzmektedir. Ancak Siz, Senet imzalatarak alacağınızı Hukuken tahsil hakkı kazandınız. Söyle ki:
Senettin Ödeme gününden itibaren işleyecek Yıllık bazda % 9 faiziyle birlikte borçlunun ödemesini talebiyle İcra Takip formu ve Kambiyo Senetlerine mahsus Ödeme Emri hazırlayacaksınız, hazırladığınız evraklarla beraber en yakın İcra Müdürlüğüne giderek İcra Takibi açacaksınız. İşte Bu işlem için sizden masraflar tahsil edilecek ama İcra Müdürlüğünde ödediğiniz bütün masrafları Borçludan alacaksınız.
İcra Dilekçe Evrakları bu uygulama ile hazırlayabilirsiniz:
https://www.icratakiplerim.com/index.php
Birde su konularda bilgiye ihtiyacim var.
Bu senetlerin sahibi olan firma sahibi herseyi nerdeyse ogullarina gecirmis.
Ve de benim faturalarimdan bazilarinin uzerinde bu ogullarinin imzasi var.(mal tesliminde elemanlara guvenmedigimden o an orada olan ogluna veya senet sahibinin kardesine imza attiriyordum )
Oglu veya kardesinin mal varligi var olduguna inaniyorum.Asil sorunlu kisi babalari yani senet sahibi.
Acaba faturalarda oglunun imzasi oldugundan ;mal varligini uzerine alan bu ogluna da yaptirim uygulatip icra yapabilir miyim ?
Diger konu bu adamin yaris atlari var.fakat bu atlarda ogullarinin uzerine;ve de bu atlar nerdeyse 2 haftada bir 50-100 bin tl arasi para kazaniyor.Turkiye jokey klubu sitesinden kontrol edebiliyorum at sorgulama kismindan.Atlarin parasini da senet sahibi olan babalari aliyor fakat at sahibi oglu..Sizce bu konuda da misal 1 hafta sonra tjk tarafindan yatirilacak 90 bin tl ye icra koydurabilir miyim ?
Alacaklılarına zarar vermek kastıyla yaptığı işlem iptale tabidir.Kanunda çocuğa,eşe vs gibi yapılan devirlerin hileli olduğu hususunda bir madde var.
Alıntı:
xreality rumuzlu üyeden alıntı
Birde su konularda bilgiye ihtiyacim var.
Bu senetlerin sahibi olan firma sahibi herseyi nerdeyse ogullarina gecirmis.
Ve de benim faturalarimdan bazilarinin uzerinde bu ogullarinin imzasi var.(mal tesliminde elemanlara guvenmedigimden o an orada olan ogluna veya senet sahibinin kardesine imza attiriyordum )
Oglu veya kardesinin mal varligi var olduguna inaniyorum.Asil sorunlu kisi babalari yani senet sahibi.
Acaba faturalarda oglunun imzasi oldugundan ;mal varligini uzerine alan bu ogluna da yaptirim uygulatip icra yapabilir miyim ?
Diger konu bu adamin yaris atlari var.fakat bu atlarda ogullarinin uzerine;ve de bu atlar nerdeyse 2 haftada bir 50-100 bin tl arasi para kazaniyor.Turkiye jokey klubu sitesinden kontrol edebiliyorum at sorgulama kismindan.Atlarin parasini da senet sahibi olan babalari aliyor fakat at sahibi oglu..Sizce bu konuda da misal 1 hafta sonra tjk tarafindan yatirilacak 90 bin tl ye icra koydurabilir miyim ?
Yani isim babaya imza çocuğa mı ait?
Öyle ise bu senette geçerlilik sorunu olmaz mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Yani isim babaya imza çocuğa mı ait?
Öyle ise bu senette geçerlilik sorunu olmaz mı?
Anlatamamışım sanırım..
Firma babanın üzerine, senetler babanın üzerine..
Fakat ürün teslimatında resmi fatura kesiyoruzya; o faturada ürünleri teslim alan kısmında üzerine malvarlığı olan oğlunun imzası var..
Pardon, ben dikkatli okumamışım, senetlerde çocuğun imzası var gibi anlamışım.