habersiz işten çıkarıldım
09.10.2013 tarihinden beri çalıştığım tekstil fabrikasında . dün sabah işbaşı yaptıktan 1 saat sonra güvenliğe gönderip 3 saat beklettikten sonra.muhasebeci önüme bir kağıt atarak al imzala mahkemeye mi gidiyon nereye gidersen git dedi.ben kağıda baktığımda devamsızlıktan ötürü işten çıkarıldığım . bütün yasal hakkımı tazminat vb. verileceği yazıyordu . imzalamadım çünkü devamsızlık yapmadım . bide çalıştığım işyeri 2 seneyi doldurursan tazminatsız çıkarmanın yollarını aramaya başlar. birçok kişiye öyle yaptılar.
ben 3 ağustosta personel giriş kartımı kaybettim. insan kaynaklarına ve müdüre bildirdim kartımı yeniden çıkaracaklarını söylediler ama daha çıkarmamıslardı ayın 3 ünden 8 ine kadar kartsız olarak giriş çıkış yapıyordum. acaba beni gelmedi diyemi yazdılar şüpeleniyorum .tazminatımı alabilirmiyim. ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.
Cevap: habersiz işten çıkarıldım
Normalde herkes kart basarken siz kart basmadığınıza göre, işveren sizin devamsızlık yaptığınızı ispatlamış olur.
Siz işe gittiğinizi söylediğinize göre, kartınızı kaybettiğinizi bildirdiğinizi ispatlayabilir misiniz? Kartınız yokken de işe gittiğinizi ispatlayabilir misiniz?
Cevap: habersiz işten çıkarıldım
evet. işyeri kamera kaydı. yada personeller var
sadece benim çalıştığım bölümde 200e yakın eleman var
- - - Updated - - -
hatta ayın 3ünde 8 mesaisine kaldım. yaptığımız mesailer için listeye imza atmamız gerekiyor. ama ustalar bizim adımıza imzalıyor
- - - Updated - - -
evet. işyeri kamera kaydı. yada personeller var
sadece benim çalıştığım bölümde 200e yakın eleman var
- - - Updated - - -
mahkemeye vermeyi düşünüyorum ama maddi durumum olmadığı için yapamıyorum. adli yardım için basvuru yapacağımda nasıl olduğunu söylermisiniz. eğer dava açarsam kazanma sansım varmı