küfretmek tehdit sayılır mı?
geçen ay ilgili birisi ile telefon görüşmesi sonucu o kişiye küfrettim.o kişi şikayetçi oldu.savcı ise dosyaya hakaret dışında basit tehdit suçundan dava açtı.oysa tehdit içeren bir durum yok.tehdit içermesi için gözdağı verilmesi gerekir.küfretmek tehdit sayılır mı?
Cevap: küfretmek tehdit sayılır mı?
Telefon görüşmesi kaydediliyor muydu?
Küfür dediğiniz ifadeler, tehdit içeriyor olabilir. Tehdit olmasa savcı kolay kolay tehditten dava açmaz.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefon görüşmesi kaydediliyor muydu?
Küfür dediğiniz ifadeler, tehdit içeriyor olabilir. Tehdit olmasa savcı kolay kolay tehditten dava açmaz.
Tek kelimeden oluşan küfür tehdit içeremez.Belkide savcı karşı tarafın ifadeleri üzerine dava açmıştır.Benden şikayetçi olan kişinin kullandığı telefonun arama kayıtları incelenmiş ama yinede dava dosyasını bu şekilde oluşturmuş.
Siz ifade vermediniz mi?
Telefonu açıp tek bir kelime söyleyip kapattınız mı?
ifade vermem için karakola çağırdılar zaten ifade verdim olay günü.aradığım kişi mahalle muhtarıydı.benimle tehditvari şekilde konuşuyordu.bende bir süre sonra küfrettim sonra kocası aldı telefonu.kocası ile karşılıklı küfürleşme oldu.o küfretmeye devam ederken ben telefonu kapattım.
Demek ki savcı sizin küfür değil tehdit ettiğinizi düşünmüş olmalı ki dava açmış.
Size evrak geldiğinde ayrıntıları oradan öğrenebilirsiniz. Tek tarafı dinleyerek bir şey söylenmesi mümkün değil.