Bilgisi olan bilgi paylaşirsa sevinirim ...
Öncelikle tüm forum kullanıcılarına merhabalar.Ben 2008 yılında firar etmem sebebiyle re'sen emekli edilmiş 2002 mezunu bir astsubayım.15 yıllık zorunlu hizmet süremi tamamlamadan ayrıldıgım için öğrenim giderleri adı altında bizden ilk olarak 9.024 tl ödememizi istediler nakit olarak ödedik halen makbuzu elimizde mevcuttur.Aradan 1,5 yıl geçtikten sonra eve gelen öğrenim giderleri faizi ile şok olduk işleyecek olan yasal faiz ariç 22.000 tl civarında öğrendim gideri masrafı faizi istediler.Biz buna itiraz ettik ve konu mahmeye taşındı.Yaklaşık 2 yıl süren mahkeme sürecinden sonra dava dosyamız aleyhimize olacak şekilde yargıtaya gönderildi lakin yargıtay dosyayı bozarak mahkemeye geri gönderdi.
Şimdi malum biliyorsunuz faiz affı ile ilgili yasa mecliste kabul edildi ve resmi gazete'de yayınlandı.Yani açıkçası benim anladıgım kadarıyla ben bu yasadan faydalanabiliyorum diye düşünüyorum.Bu konu ile ilgili beni bilgilendirirseniz ve izleyeceğim yol konusunda bana yardımcı olursanız minnettar olurum.
Cevap yazan ve alakadar tüm üyelerimize şimdiden çok teşekkür ederim.