İştirak nafakası kaç yaşında kesilir?
Kızım 18 yaşını doldurdu. 5 yıllık bir diş hekimliği fakültesi kazandı. Babası tarafından 7 yaşından bu yana aldığı iştirak nafakası kesilmek isteniyor. Bu olayın kanuni boyutu nedir? Öğrenim gördüğü süre zarfında nafakanın devam etmesi gerekmez mi? Teşekkürler.
Cevap: İştirak nafakası kaç yaşında kesilir?
5 yıllık bir üniversite olduğuna göre, 5 yıl boyunca ödeyecektir.
Alıntı:
yase rumuzlu üyeden alıntı
Kızım 18 yaşını doldurdu. 5 yıllık bir diş hekimliği fakültesi kazandı. Babası tarafından 7 yaşından bu yana aldığı iştirak nafakası kesilmek isteniyor. Bu olayın kanuni boyutu nedir? Öğrenim gördüğü süre zarfında nafakanın devam etmesi gerekmez mi? Teşekkürler.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
5 yıllık bir üniversite olduğuna göre, 5 yıl boyunca ödeyecektir.
18 yaşını doldurduğunda iştirak nafakası res2en son bulacaktır, o nedenle 18 yaşını doldurmuş, eğitimine devam eden kişinin yardım nafakası için dava açıp talep etmesi gerekir.
Merhaba;
Engelli bir abim var babam yurt dışında durumu çok iyi olmasına rağmen bakmıyor ve ilgilenmiyor. Annem yaşlanıncada abim bana kaldı. %90 oranında engelli raporu var. Vasisi mahkeme kararı ile benim. Babama nafaka davası açabilirmiyim. Yoksa vasiliği tekrardan annememi vermek gerekir. dava açarsak kazanma olasılığı nedir. Bilgilendirirsenin duacı olurum. Şimdiden çok teşekkürler.