İcra takibine tebliğ süresi içinde kısmi ödeme yapılması
Merhaba,
Bir bankanın avukatı tarafıma icra takibi başlattı. Tebligat geldi, 5 işgünü içinde 6000 lira ödeyiniz diye(küsürata girmiyorum). 5 işgünü dolmadan o bankanın hesabında bulunan 3000 liramı o dosyaya aktarttım. Fakat sonrasında avukatın 6000 lira üzerinden faiz ve avukatlık masraflarını eklediğini, borcun 8000 küsür liraya çıkıp sonrasında 3000 lirayı düştüğünü öğrendim. Bu haksızlık değil midir? Ben ödeme süresi içinde iken 3000 lira ödedim. 6000-3000=3000 lira üzerinden faiz ve avukatlık masraflarını koyması gerekmez miydi?
Cevap: İcra takibine tebliğ süresi içinde kısmi ödeme yapılması
Cevap gelmediğine göre ben avukatın azami ne tutturabilip alabilirsem kardır anlayışıyla hareket ettiğini anlıyorum.
Ödemenizi belgesiyle dosyaya ibraz ettirip hesaplattırabilirsiniz. Ödeme süresi içinde hepsini ödeyebilseydiniz vekalet ücretinin 3/4 ünü öderdiniz.
Cevap için teşekkürler. Avukatın kendi bürosunda bilgisayarında tuttuğu bir dosya var, ordan hesaplayıp söylüyor. Tebligat geldiğinde 5 günlük süre içinde 6000 ödeyebilseydim dosyayı kapatacaktı, ama 3000 ödeyebildim. Benim haksız bulduğum nokta tüm masrafları 6000 lira üzerinden yapması. Ben 5900 lira ödeyebilseydim ve kalan 100 lira için de 6000 üzerinden faiz, avukat masrafları mı ödeyecektim? :(