Distribütör sorumluluk karmaşası
Herkese selamlar,
2015 yılı sonunda kızım için aldığım bir scooterın henüz garantisi bitmeden bir parçası kırıldı.
Benim aldığım dönemdeki satıcı/distribütör artık distribütör olmadığını söyleyerek beni muhatap almıyor, yeni distribütör ise ürünün çıkışı benden değil eski aldığınız yeri arayın diyerek beni muhatap almıyor. Tipik bir malı sat sonra arkasında durma vakıasıyla karşı karşıyayım.
Böyle durumlarda benim muhatabım kimdir, haklarım nelerdir?
Teşekkür ederim.
Cevap: Distribütör sorumluluk karmaşası
Satın aldığınız yer muhatabınızdır.
Siz doğrudan ithalatçıdan mı satın almıştınız?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Satın aldığınız yer muhatabınızdır.
Siz doğrudan ithalatçıdan mı satın almıştınız?
N11 üzerinden alım yapmıştım. O dönemin distribütörü yada ithalatçısından alım yaptım.
Alım yaptığım yer bana ücret karşılığı hizmet vereceğini söylüyor. Distribütör olan yeni firma hem eski hemde yeni satacağı tüm ürünlerden artık o sorumlu, kanun da böyle söyler diyerek bana ücret karşılığı hizmet vermeyi teklif ediyor.
Dava mı açmalıyım ne yapmalıyım?
Bir parçasının "kırılması" zaten ücretli olarak tamiri gerektiren bir durum değil mi?
Kızım kullanım kilosunu aşmadığı ve bahsi geçen yerde darbe olmadığı için garanti kapsamında olması gerekir. Aksi durumda garantinin zaten ne anlamı kalır?
Sorun "Kırılma" olduğunda; hele hele scotter gibi bir üründe; sizi zorlu bir süreç bekliyor. Çünkü muhatabınız, sizin kusurunuzdan kırıldığı iddiasında bulunacaktır. Bilirkişi incelemeleri sonucunda kusura karar verilecektir.
Satın aldığınız yerden, ücretsiz tamir talebinizi bildirdiğiniz ve olumsuz cevap aldığınızı gösteren delillerle birlikte, THH'ne / Tüketici mahkemesine başvurmanızı öneririm.