Açığa alındım itiraz hakkım var mı
iyi günler. 14 yıldır 657'ye tabi devlet memuruyum. bu zamana kadar bir ihtar bile almadım. bağlı bulunduğum bakanlığın kurul raporuyla birlikte bir evrak yollandı ve içinde açığa alındığıma dair yazı var. bu duruma itiraz edebilmem mümkün mü ? ve itirazı idare mahkemesine mi yoksa danıştaya mı yapacağız ? bilgilendirirseniz sevinirim
Cevap: Açığa alındım itiraz hakkım var mı
İdare mahkemesinde dava açma hakkınız var ama OHAL yasası nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı veremez idare mahkemesi hakimi.
Cevap: Açığa alındım itiraz hakkım var mı
Öncelikle geçmiş olsun.Ne sebeple açığa alındığınızı yazmamışsınız.Eğer Fetö suçlamasıyla açığa alınmışsanız dünkü çıkan 669 sayılı KHK ’da yer alan hükme göre; 15/7/2016 tarihinden sonra milli güvenlik gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri hakkında ilgili mevzuatında öngörülen soruşturma açma süreleri, olağanüstü hal süresince uygulanmayacaktır.Fakat,görevden uzaklaştırılma sebebiniz milli güvenlik gerekçesiyle(fetö suçlaması) değilse DMK'nu 137.maddesi gereğince görevi başında kalmasında sakıncalı bulunarak açığa alınanlar hakkında yargı yolu kapalı olmadığını düşünüyorum.Açığa alama görevi başında kalmasında sakınca görülecek "devlet memurları" hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Kamuoyunda açığa alınma ya da el çektirme olarak bilinmesine karşın mevzuatta böyle tarif edilmemiştir. Açığa alma, memuriyetten atılma uygulaması ile karıştırılmamalıdır. Açığa alınan memurun memuriyet hayatı biter şeklindeki yorumlar yanlış olarak tabir edilmektedir. Açığa alınan personelin işten atılarak memuriyet hayatı bitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. DMK'nu 137-145 maddeleri gereğince görevine son verilmeyip açığa alınmışsa her türlü yargı yolu açık olması kanaatindeyim.