Ev diye kömürlük satın aldık. Lütfen bir akıl verin.
Annem babam cahil saf insanlar. Yıllardir biriktirdiğimiz parayla bir ev aldık. Ama tapuyu alip bakmak hiç aklimiza gelmedi. Bende lise ogrencisiyim yol gosteren kimsemizde yok. Noterde tapuyu ellerinde alinca gormusler ki edinme sebebi bölümünde eklenti: ek : 2 nolu kömürlük yaziyor. Fakat niteligi kisminda mesken yaziyor. kat no bodrum diyor. Lutfen Allah rızasi icin yol gosterin.
Cevap: Ev diye kömürlük satın aldık. Lütfen bir akıl verin.
Yol gösterecek kimse yok mu?
Evi almadan önce bakmadınız mı hiç nereyi satın alıyoruz diye?
Tapuda mesken yazıyorsa satın aldığınız dairenin bir de eklentisi olan kömürlükte belirtilmiştir
Her dairenin bir de kömürlüğü vardır. Yazılar muhtemelen kaymış. Tapunun okunur fotoğrafını çekip özel bilgileri kapattıktan sonra buraya koyarsanız tapu hakkında yorum yapılır. Anlattığınıza göre bir sorun yok gibi göründü bana.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Her dairenin bir de kömürlüğü vardır. Yazılar muhtemelen kaymış. Tapunun okunur fotoğrafını çekip özel bilgileri kapattıktan sonra buraya koyarsanız tapu hakkında yorum yapılır. Anlattığınıza göre bir sorun yok gibi göründü bana.
Evet, Tapu senettin Fotoğrafını çekiniz, Özel bilgilerinizi kapatmak şartıyla bu yere koyunuz.
http://i.hizliresim.com/J203zq.jpg
Lütfen bir bakın , yol gösterin. Benim bildigim bir kömürlük yok. Merdivenin altında demirlikli kafes gibi birsey var orayi kullaniyoruz. Birde arsa payı kafami karıştiriyor. Bize 44 m2 dusuyor gibi gorunuyor. Halbuki bankanin eksperi 95 m2 diye belirtmiş. Görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Siz bu fotoğraftaki yazıları okuyabiliyor musunuz?
Bodrum katı satın almışsınız, ayrıca 2 nolu bodrum diye adlandırılan, kömür koyma yeri size ait. Tapuda yazan şey arsa payıdır. Dairenin alanı ile ilgili değil.
Gözüme çarpan hiç bir olumsuz durum yok burada.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bodrum katı satın almışsınız, ayrıca 2 nolu bodrum diye adlandırılan, kömür koyma yeri size ait. Tapuda yazan şey arsa payıdır. Dairenin alanı ile ilgili değil.
Gözüme çarpan hiç bir olumsuz durum yok burada.
Hocam cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Ama yinede emin olmak için sormak istiyorum.
1.Bizim kapı numaramız 2 yani biz kömür koyma yerinde mi oturuyoruz? Çünku binada kömürlük yok.
2.Şimdi kentsel dönüşüme gidersek bize 44 m2 mi ücreti ödenecek?
3.O edinme sebebi bölümünde yazan eklenti kömürlük kısmını sildirebilir miyiz ya da degiştirebilir miyiz?