Gizli numaradan arayan Polis (?)
Merhabalar ,
Bugün sabah yeni sayılan hattımdan bir gizli numara aradı. Açtığımda hakkımda bir şikayet olduğunu ve en yakın karakola gelmem gerektiğini söyledi. Gelmez isem en yakın zamanda evimden alınacağımı belirtti. İşlediğim suç bilişim suçuymuş. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Polis şahsi olarak özelden beni arama yetkisine sahip midir? Dolandırıcı ise neden böyle bir şey söyledi ? Herhan gibi arkadaşım telefonumu bilmiyor , şaka olma ihtimali yok. Psikolojim bozuldu , lütfen cevap verin.
Teşekkür ederim.
Cevap: Gizli numaradan arayan Polis (?)
Değerli Üyemiz,
Öncellikle Polisin, gizli numara üzerinden araması ayarında yetkisi yoktur.
Şayet Bilişim Suçunu işlemediğiniz-den kesin olarak emin iseniz, En yakın karakola giderek Şikayet başvurusu yaparak veyahut Dilekçe ile En yakın savcılığa giderek xxxx Tarihinde gizli numara üzerinden arandığınızı, yaşamsız olduğunuz olayı detaylı bir şekilde belirterek şikayetçi olmanızı öneririm. Şikayetinizi bildirdiğiniz andan itibaren ilgili Telefon operatörlerine gerekli resmi yazı yazılarak gizli numaradan kimin aradığı tespit edilir, tespit edilen şahıs hakkında kişilerin huzurunu bozmaktan dolayı ceza davası açılır.
Diyelim ki birisine küfür ettim bilmeyerek veya istemeyerek bir suç işledim , yine de özelden aramaları çok saçma değil midir? böyle bir yetkisi olduğunu düşünmüyorum polisin.
Alıntı:
Zelkowa rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki birisine küfür ettim istemeyerek bir suç işledim , yine de özelden aramaları çok saçma değil midir?
Size arayarak Karakola Davet etmeye hakkı var, ayrıca basit suçlamalar da telefon üzerinden aranarak ifadeye çağrılma uygulaması da vardır. Fakat GİZLİ numara üzerinden; herhangi bir vatandaşın bile sizi araması kişilerin huzurunu bozma suçu mahiyetinde yorumlanacağı için suçtur.
Ayrıca siz, Hakaret veya Bilişim Suçu işlediniz mi ?
Tabii ki işlemedim , aklıma takılan bana hangi yönden böyle bir ithamda bulunabilmeleri , ismimi nereden bulabildikleri ve dolandırıcılık niyeti yok ise hangi amaçla beni çağırdıkları.. yaptığım en büyük şey normal bir internet kullanıcısı gibi belki küfür etmektir ki onun da tarihi belli değil. Hiçbir şekilde anlamadım neler olduğunu , yine de gidip bir karakola sormak en iyisi sanırım. Teşekkürler yardımlarınız için.
Alıntı:
Tabii ki işlemedim , aklıma takılan bana hangi yönden böyle bir ithamda bulunabilmeleri , ismimi nereden bulabildikleri ve dolandırıcılık niyeti yok ise hangi amaçla beni çağırdıkları.. yaptığım en büyük şey normal bir internet kullanıcısı gibi belki küfür etmektir ki onun da tarihi belli değil. Hiçbir şekilde anlamadım neler olduğunu , yine de gidip bir karakola sormak en iyisi sanırım. Teşekkürler yardımlarınız için.
Evet, karakola gidip sormak en iyisidir; Hazır gitmişken GİZLİ numara üzerinden aramaları gerekçesiyle şikayetçi olduğunuzu belirtiniz. Ayrıca Şikayette bulunmak tamamen ücretsiz olmasının yanı sıra yaptığınız şikayetti dilediğiniz zaman geri çekmeye de hakkız vardır.
Alıntı:
Merhabalar ,
Bugün sabah yeni sayılan hattımdan bir gizli numara aradı. Açtığımda hakkımda bir şikayet olduğunu ve en yakın karakola gelmem gerektiğini söyledi. Gelmez isem en yakın zamanda evimden alınacağımı belirtti. İşlediğim suç bilişim suçuymuş. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Polis şahsi olarak özelden beni arama yetkisine sahip midir? Dolandırıcı ise neden böyle bir şey söyledi ? Herhan gibi arkadaşım telefonumu bilmiyor , şaka olma ihtimali yok. Psikolojim bozuldu , lütfen cevap verin.
Teşekkür ederim.
Polisler cep numarasından, sabit numaradan falan arayabiliyorlar. Gizli numaradan da aramalarına şaşırmam. Hatta beni bir polis aradığında (evet gerçekten de bir polisti ve birisi hakkımda şikayetçi olmuştu) beni çağırmıştı, ben de gelmeyeceğimi söylediğimde polis bana hakaret etmişti.
Telefonla çağırdıklarında yanlış numara falan de, tanımıyorum de. Even ben bu kişiyim de deme.
Çağırırlarsa da gitme. Gidersen kendi kendini yakarsın, onların ekmeğine yağ sürmüş olursun.
Dava açılırsa ve davada iddianame okunursa sadece ozaman savunmanı yap. O vakte kadar söyleyeceğin her şeyden istifade edip ona göre iddianameyi yenidden sana karşı kullanacak şekilde düzeltecekler.