Parada sahtecilik - İşler karıştı
Merhabalar,
2015 yılı yaz aylarında babamın iş yerinde bulunmadığı bir zamanda iş yerimizdeyken acelesi olduğunu söyleyen bir kişi gelip yaklaşık 300 tl'lik ürün alıp 500 euro para verdi. Parayı "sahte para kalemi" ile kontrol ettim ve bu kişi kontrol ettiğimi farkettiğinde "Sahte mi çıktı?" dedi. Kontrol ettiğimi ilettiğimde paranın üzerindeki kabartmaları gösterip, nalbur olduğunu sahte paradan anladığını söyledi. Kişi 300 tl 'lik ürünleri alıp daha sonra para üzerini 1100 tl civarında nakit para üstünü alarak gitti. Polis çağırdım, para kontrol edildi sahte çıktı, şikayetçi oldum. Bu kişi aylar sonra bana polislerin söylediğine göre Samsun'da üzerinde aynı seri numarasıyla 13 adet 500 euro ile yakalandı. Fakat ilginç olan bu parayla yakalanan kişilerin dava dosyasında mağdur olarak isimlerinin geçmiş olması. Haberde isimleri geçen A.G.(41) ve H.Ö.(27) mağdur durumunda görünüyor fakat polisler bana resimden tespit yaptırırken U.B.nin (şikayetçi olduğum kişi) bu şekilde yakalandığını söylemişlerdi. http://www.samsunkenthaber.com/haber...cti/42930.html
Geçtiğimiz aylarda bir mahkemem vardı ve bu mahkeme ikamet ettiğim ilin ağır ceza mahkemesindeydi. Duruşmaya mazeret bildirmeden katılamadım. Şimdi e-devlet üzerinden kontrol ettiğimde şöyle bir şey karşıma çıkıyor ve mahkemem Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi olarak görülüyor. Müşteki durumunda olan benim.
http://i.hizliresim.com/l1ar4k.png
Sorularım şunlar;
1. Mahkemeye Samsun'da mı katılmak zorundayım?
2. İlk duruşmaya katılmadığım için ikinci duruşmaya polis zoruyla mı götürülürüm?
3. İlk mahkemeden önce tek müşteki ve tek sanık vardı şimdi curcuna olmuş. Mahkeme bir kaç farklı dosyayı mı birleştirmiş, eğer öyleyse sadece benim müşteki olmam ne ifade ediyor.
4. Üst sıradaki sanıkta 3 kere "Parada sahtecilik", 1 kere "İftira" yazılmış. Bu ne demek? Benim şikayetçi olduğum kişi bu sanık.
5. Olay anında yanımda iki arkadaşım vardı, polise verilen kamera kayıtlarında kendileri görülüyor. Onları da bildirmeli miyim?
6. Paramın ve ürünlerimin (parasının) iadesini alabilir miyim?