Pruva hukuk sürekli taciz ediyor
Merhaba abiler..
Rahmetli babamın 10 yıl öncesinden 500tl bir elektrik borcu çıktı. (Hiç bilmediğimiz bir adresten)
Neyse, rahmetli olduğu için borcunun varisleri biz oluyormuşuz.
Bununla alakalı 2-3 aydır sürekli mesaj ve telefonla "İcra, araba haczi, hemen ödemezseniz memurlar yolda,evde yoksanız kapıyı çilingire açtırır girerler" gibi abuk subuk birsürü laf ediyorlar.
Benim babamın alacaklarına ve borçlarına laf ettiğim yok. Ödeyeceğiz, fakat p.tesi - salı diye gün verip anlaştıktan 20dk sonra bir başka çalışanı arayıp, "hayır hemen ödeyeceksiniz, arabanızın plakası şu, markası bu, şurada yaşıyorsunuz" diye tehditler savurmaları normalmi? Bu taciz değilmi? Böyle birşey yapmaya hakları varmı?
Cevap: Pruva hukuk sürekli taciz ediyor
Tehdit dediğiniz şeyler neler?
Yukarıda belirttiğim şeyler işte, arabamı haciz etmekle, kapıyı çilingirle açtırmakla, adamlar yolda demek gibi şeyler tehdit sayılmıyormu? Yoldaki adamlar nedense 1 aydır gelemedi.
Amaçları taciz ve rahatsızlık. İnternetteki haberlere baktım, bu ve bunun gibi bazı büroların tek amacı milleti rahatsız etmekmiş. Asgari ücretle çalışan Call center çalışanları "**nci icra müdürlüğünden arıyorum" diye söze başlıyor, sonrasında çirkefleşiyorlar. Birdahaki sefere aradıklarında kaydedeceğim. Öyle tahrik ediyolarki, sinirden ne olduğunu anlamıyoruz..
Ödenmeyen bir borcun ödenmesini takip eden bir hukuk bürosu sonuçta.
Arayıp borcunuzu ödemeniz gerektiğini hatırlatmanın adı taciz değildir.
Arabanızın haciz edileceğini, evinize haciz için gelineceğini, evde kimse yoksa çilingirle kapının açılıp haczin yapılacağını söylemek te tehdit değildir, bunlar zaten icra takibinde izlenebilecek yolların açıklandığı İİK da belirtilen şeylerdir.
Aradıklarında hakaret yoksa, ödemezseniz bacaklarınızı kırarız tarzı tehditler yoksa, borç ödenmediği sürece sizi aramalarının önünü kesme şansınız yok.
Ters düşmek yerine ofislerinde ziyaret edip durumu yüzyüze değerlendirmeniz sizin açınızdan daha yararlı olacaktır.