İdari Davada Davalı Hakkında
Öncelikle şimdiden yardımcı olan tüm hukukçu üyelere teşekkür ederim.
Önümüzdeki günlerde idari dava açmayı planlıyorum. Açıkçası net bir haksızlığa uğradım. Sorum ise şudur;
Kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışmaktayım. Göreve başlamamız Bakan oluru ile olmakta. Sözleşme feshi de dolayısıyla Bakan oluru ile olmakta. Süreçte Bakanlığın ilgili kuruluşu olan Kurumumuz, sözleşmeyi feshedeceği personelin listesini Bakan oluruna sunmakta ve Bakan olurunda sonra sözleşmemizin feshi Kurumumuz tarafından tarafımıza tebellü ettirilmektedir.
Bu durumda, idari davada davalı olarak Bakanlık makamını mı yoksa Kurumumuzun Başkanlık makamını mı göstermeliyim? Eğer Bakanlık makamı ise bireysel nitelikte bir idari işlem olması sebebiyle, idare mahkemesinde mi dava açmalıyım?
Ayrıca bildiğiniz üzere 23/07/2016 tarih ve 667 sayılı Olağanüstü Hal KHK'sı ile savunma hakkı kısıtlanmış ve açılacak davalarda yürütmeyi durdurma kararı istenememesi hükümleri bulunmaktadır. Olağanüstü KHK'nın yürürlük tarihi 23/07/2016 ve Bakanlık oluru ile sözleşme feshi 21/07/2016 olması nedeniyle açacak olduğum davada yürütmeyi durdurma isteyebilir miyim?
Lütfen sorduğum soru nedeniyle ön yargı ile yaklaşmayın. Ülkemizi, milletimizi ve hükümetimizi hedef alan hain terör örgütü FETÖ saflarında yer almamaktayım ve hiç bir zaman yer almadım. Sadece bir yanlışlık yada anlamsız bir şikayet olduğunu düşünüyorum ve sözleşme feshi nedeniyle de asla devletimize küsmem. Şimdiden cevapladığınız için teşekkür ederim.
Cevap: İdari Davada Davalı Hakkında
Ayrıca iş akdimizin feshedilmesi olağanüstü hal durumunda çıkartılan OHAL kararnamesi ile değil, 2016/4 Başbakanlık Genelgesi'ne göre. Bize tebellüğ ettirilen yazıda bu genelgeye atıfta bulunulmuş