Haksız açılan icra davası
Birikimimi aracı bir arkadaşa verip kar payı aldığımız matbaa işi yapıyorduk. Bir arkadaşımda 10.000 tl parasını bana vererek kar bu işe katıldı. Ben parasını elden aldım ve 3.şahısa verdim. 3 ay kar payını aldım ve ona ilettim. 4.ay iş battığı söylendi. İşi yapan elemanla gidip görüştük arkadaşımla birlikte. Bize senet yazdı imzaladı.
Sonra birgün eve ilamsız icra açıldığına ilişkin kağıt geldi. Arkadaşım verdiği parayı benden tahsil etmek için ilamsız takip başlatmış aylar önce. Dosya bana ulaşana kadar sürekli beni arayıp adamlardan bilgi aldınmı,paramızı alıyomuyuz diye bana hep sordu. Dosya bana ulaşınca bıçak gibi kesildi aramaları.Sonra itiraz dilekçemi verdim hemen icra dairesine gidip. şimdi asliye hukuk mahkemesinde 'Haksız Eylemden Kaynaklanan Zarar Nedeniyle' bir Hukuk Dava Dosyası görünüyor edevlet hesabımda.Dosya durumu Açık yazıyor.
Elimde whatsap kayıtları var orada paranın başkalarında olduğunu beyan eden arkadaşımın yorumları var.Ayrıca şahtilerimiz de var bir sürü. Benim verdiğim sözlü yazılı bir beyan yok (para bende,ben kefilim,senet,ıslak imza vs)
Sizlerden nasıl davranmam ve bu konu nereye varacağı konusunda yorumlarınızı rica edeceğim.
Cevap: Haksız açılan icra davası
Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Cevap: Haksız açılan icra davası
arkadaşlar yardımlarınız :(