20 iş günü sonrası yasal süreç
Merhabalar,
Akıllı telefonumu, arızası sebebi ile İstanbul Şişli'de bulunan LG servise ilettim. 20 iş günü süresi geçtikten sonra servise giderek işlem akıbeti sordum, ek olarak 10 iş gününde tamiratı yapamazsa bana muadili bir telefon vermesi gerektiğini ve bu hakkımı istediğimi söyledim. Servis muadil telefon isteğimi LG Türkiye'den yapmam gerektiğini iletti. LG Türkiye ise servisin işi zora koştuğunu, talebimi aldıklarını ilettiler ama muadil bir telefon bana verilmedi.
Servise tekrar gittiğimde cihazımla ilgilenen arkadaşın işlemleri bitirmeden izne çıktığı için işlemin LG Türkiye'ye iletilmediği, askıda kaldığını söylediler, çözüm için hızlıca mail atıldı. Ben de servisten zaten yasal süreyi geçirdiklerini, dolayısı ile seçimlik hakkım doğduğu için paramı iade etmelerini istedim. Servis konu ile ilgili yine LG Türkiye'ye yönlendirdi ve yaklaşık 20 farklı call center çalışanı arkadaş ile konuştuktan sonra, öncesinde 10% kesinti yapılmasını kabul etmemi istediler, sonrasında ise bana iadeyi yapmayacaklarını bildirdiler.
Bu süreç içerisinde ben yeni telefon aldım, para iademi talep etmek için hakem heyetine gidiyor olacağım. Sorularım aşağıdaki gibi;
1) Ben dava sonuçlandıktan sonra fatura üzerindeki parayı aldığımda dolar kuru değişimi sebebi ile muadil bir telefon alamıyor olabilirim, yani param pul olmuş olabilir, bu durumda benim hakkım korunmuş olmuyor. Ne yapabilirim?
2) Süreç uzadığında yani firma kanunu açıkça ihlal ettiğinde ek bir yaptırımı yok, ben sonuçlanana kadar mağdur olmaya ya da yeni telefon almaya mahkum oluyorum, bu mağduriyetimin giderilmesi için haklarım neler?
3) Firma sadece para iadesi konusunda değil, bana muadil bir telefon da tahsis etmeyerek bir kanunu daha çiğnemiş durumda. Bu konuyu da aynı başvuruda dile getirmem mümkün mü? Bu durum için firmadan tazminat isteyebilir miyim?
Teşekkürler.
Cevap: 20 iş günü sonrası yasal süreç
Soruları dizmişsiniz maşallah...:) özet: Tüketici Hakem Heyetine giderek para iadesi başvurusu yapın ve dilekçe "başvuru tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte" paramın iadesini istiyorum deyin. 10 iş günü tamir süresi aşımından dolayı size telefon vermedikleri için Ticaret il müdürlüğüne yazılı olarak şikayet dilekçesi verin ya da BİMER'e yazın.