Cevap: İş sözleşmesi hakkında
O iş sözleşmesine bağlı olarak masraflarını işverenin karşıladğı bir eğitim programına katıldınız mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O iş sözleşmesine bağlı olarak masraflarını işverenin karşıladğı bir eğitim programına katıldınız mı?
Hayır, şu ana kadar herhangi bir eğitime katılmadım. İşe başladıktan sonra eğitim olacağını söylediler.
Kendimi tam olarak ifade edememiş olabilirim diye tekrar yazayım, yanlış anlaşılma olmasın.
İşe 2 hafta sonra başlayacağım. Taahhütlü sözleşmeyi imzaladım. Sözleşmede belli bir süreden önce süreli fesih hakkımı kullanırsam dava açılmasına gerek olmadan eğitim bedeli olarak x TL ödeyeceğim belirtiliyor.
Sözleşmenin en sonunda bu sözleşme personelin işe başladığı tarhiten itibaren geçerli olmak üzere belirsiz süreli olarak kurulduğu belirtilmiştir.
İşe başlama tarihine daha 2 hafta var.
Bu sözleşmeyi taahhüt edilen para cezasını vermeden fesh edebilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim.
Henuz bir eğitim almadığınıza göre ödemek zorunda kalabileceğiniz bir eğitim masrafı da yok şu an için.
İşe başlamayacağınızı bildirmeniz yeterli.
Peki imzalanmış sözleşmenin iptali için noterden ihtar vs. çekmeye gerek var mı? Yoksa direk sözlü olarak gidip söyleyip sözleşme feshi mi gerçekleştiriliyor?
Sözleşmenin fesh edildiğine dair imzalı bir belge falan almam gerekiyor mu?
Bilmediğim için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Erdoğan Bey yardımınız için çok teşekkür ederim.