Bank Asya Kapatıldı Elimdeki Çekleri Takas Edemiyorum
Merhaba arkadaşlar, ticaretle uğraşıyorum bank asya iki gün önce kapatıldı, elimde bank asya çeki var çeki takasa koyamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim bu durum da çekin geçerliliği varmıdır nasıl tahsil ederim. Ayrıca çekin yazıldığı yer bir başka şehir ben başka şehirdeyim,
Cevap: Bank Asya Kapatıldı Elimdeki Çekleri Takas Edemiyorum
TMSF web sitesine girdiğinizde bir açıklama ve içeriğinde bilgi alınabilecek bir telefon numarası verilmiş.
http://www.tmsf.org.tr/default.html
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Oraları okudum erdoğan bey, para ödemeyiz diyorlar anca para yatırırsınız diyorlar. Adam bana dese kardeşim ben senin paranı ödüyeceğim ama bankadaki paramı çekemiyorum sıkıntı orada, bu arada çeke bir işlem yaptıramıyorum çekin ödeme günü geçerse geçerliliği kalkarmı öyle bir durum da var,
Okuduğunuz oralarda yazan telefon numarasından bilgi alınabileceği de yazıyordu, aradınız mı hiç o numarayı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Okuduğunuz oralarda yazan telefon numarasından bilgi alınabileceği de yazıyordu, aradınız mı hiç o numarayı?
Erdoğan bey o numaraları aradım şubeye gittim ekranlarımız kapalı hiç bir işlem yapılamıyor, ne zaman kullanılacak belli değil diyor, ayrıca çekin vadesi 25 inde o tarih geçerse çek üzerimdeki hakları öğrenmek ve yapabileceğim işlemleri öğrenmek istiyorum,
Çek konusunda fazlaca bilgi sahibi değilim; fakat öneride bulunmak gerekirse:
Şunlara atıfta bulunarak ihtar çekiniz: Bankanın kapalı olması yüzünden Çeki tahsil edemediğinizi, Çek yazılan parasal tutarın değer kaybından ve Çeki tahsil edemediğinizden kaynaklanan diğer bütün maddi zararınızı belirterek gerekenin yapılmasını, aksi takdirde........... diyerek Bankaysa Genel Müdürlüğüne İhtarname çekmemizde oldukça faydalı olacaktır.
Engin bey, önerisini de deneyebilirsiniz.
@ Avatarı Av.Engin Oğuz
Türkiye' ye gelsin veririm, :)
@ Avatarı ayberk_08
Son ödeme gününe kadar bekleyeyim belki banka işleme filan alır, eğer o tarihe kadar almaz sa dediğinizi yaparım çok mantıklı bir hareket olur,
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
@ Avatarı Av.Engin Oğuz
Türkiye' ye gelsin veririm, :)
@ Avatarı ayberk_08
Son ödeme gününe kadar bekleyeyim belki banka işleme filan alır, eğer o tarihe kadar almaz sa dediğinizi yaparım çok mantıklı bir hareket olur,
Tabi ki Çekin vade günü geçmeden çekeceğiniz herhangi bir İhtarın geçerliliği yoktur.
Çekin Vade günün üzerinden 1 gün geçtikten sonra en azından Noter Kanalıyla güzel şekilde izah ederek İhtar çekmek oldukça mantıklıdır. Akabinde Çektiğiniz İhtarnameyle birlikte bir Avukata gidersiniz, gerekenin yapılmasını talep edersiniz veyahut Hukuki bilginiz varsa bütün Maddi zararınızı kanıtlamak kadıyla dava edersiniz, en kötü ihtimale şunu yapabilirsiniz: Noter masraflarıyla birlikte Çekin; Vade gününden sonraki her gün için Kanuni faizini Dava açarak talep etmeye hakkınız vardır.
Önemli Uyarı: Ben, bu yaşıma kadar ne bir Çek tanzim ettim, ne de bir Çek alarak sizin yasamış olduğunuz olaya benzer bir Olay, başıma gelmemesinin yanı sıra
Çek mevzuatı ilgili DETAYLI BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM. BU UYARIYI göz önünde alarak gerekeni yapınız.
Ödeme günü gelmeden ihtarda bulunmak daha yararlı olur hem bankaya hem el koyan idareye hem keşideciye.