Güvendiğim birisine arabamı satıp 12.000 lira bor verdim. Ama güvendiğim için senet veya başka herhangi bişey imzalatmadım. Aylardır paramı alamıyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Printable View
Güvendiğim birisine arabamı satıp 12.000 lira bor verdim. Ama güvendiğim için senet veya başka herhangi bişey imzalatmadım. Aylardır paramı alamıyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Ağzını burnunu kırıp zorla alacaksın paranı başka türlü alman zor, maalesef durum bu,
Öncellikle bir daha hiç kimseye ne olursa olsun Senetsiz Borç Para verme tavsiyesinde bulunmak isterim.
Değerli Üye,
En yakın İcra Müdürlüğüne giderek hiç bir evrak, belge göstermeden Borçlu hakkında 12 bin TL İlamsız İcra Takibi başlat, bu takip türüne 7 gün içinde Borçlu taraf şunu derse: Bu borca itiraz ettim, dediği anda ilgili İcra Takibi durur, bir diğer ifadeyle: İcra Takibin iptal olur, maalesef 12 Bin TL üzerine soğuk bir su içmek zorunda kalabilirsin. Şayet Borçlu Taraf, İcraya 7 gün içinde itiraz ediyorum cümlesini İcra Müdürüne demediği takdirde Alacağınızı Faiz ve yaptığınız İcra masraflarda eklenerek alırsınız.
Elde Senet olsaydı Borçlu Taraf, basit bir itiraz ediyorum cümlesi veya itiraz ediyorum cümlesini içeren Dilekçeyi 7 gün içinde vererek İcrayı İptal ettirme gibi bir hakkı kullanması icra Hukuku açısından mümkün olmazdı. Dolayasıyla Elinizde Senet olsaydı Borçlunun yapacağı kötü niyetli itirazı KABUL EDİLMEZDİ.
Borç elden mi verildi, banka yoluyla mı gönderildi? Banka yolu ise açıklama bölümüne ne yazıldı?