Meraba arkadaşlar size iki sorum var arkadasım Ada'm öldürmeye teşebbüs sucundan suan tutuklu karşı taraf şikayetini geri almış sizce arkadasım cıkarmı? ikincisi de mahkeme üçüncü kez ertelendi dün sizce bu ne anlama gelir teşekkür ederim simden
Printable View
Meraba arkadaşlar size iki sorum var arkadasım Ada'm öldürmeye teşebbüs sucundan suan tutuklu karşı taraf şikayetini geri almış sizce arkadasım cıkarmı? ikincisi de mahkeme üçüncü kez ertelendi dün sizce bu ne anlama gelir teşekkür ederim simden
Karşı tarafın şikayeti geri çekmesi arkadaşınızın çıkacağı anlamına gelmez. Deliller incelenip, tanıklar dinlendikten sonra ortada gerçekten böyle bir suç varsa kamu davası adı altında mahkemeleri devam edip ceza alabilir...
Peki mahkemenin üçüncü kez ertelenmesi normalmidir
Ertelemeden kastınız ne ? Duruşma hiç mi görülmüyor. Yoksa görülüp gün mü atıyor ?
Orasını bende tam bilmiyorum ama haber geliyor bana ertelenmiş diye
- - - Updated - - -
Bide bu arkadaşın sabıkasıda var avukatı karşı taraf şikayetini geri alırsa cıkar demiş umut vermek icin mi öyle Dedi acaba yoksa gerçekten cıkar mı
Adam öldürmeye teşebbüs davası önemli bir davadır. 1-2 celseye bitmesi söz konusu olamaz. Olsa da çok cılız bir ihtimaldir.
Olay, deliller, tanıklar hakkında net bir bilgi veremiyorsunuz. Verdiğinz bilgiler ışığında avukat arkadaşın fikirlerine katılıp katılmamak konusunda yorum yapmak mümkün değildir.
Ancak şunu söyleyebilirim ki, ortada bulunan suç şikayete bağlı bir suç olmadığından, mağdurun şikayetini geri çekmesi, arkadaşınızın beraat etmesi için tek başına YETERLİ DEĞİLDİR.
Anladım yorumlarınız icin çok teşekkür ederim.Ben size kısaca olayı anlatım arkadasım Bi arkadaşıyla beraber (alkollü) alkol aldıkları tekele gidiyorlar orda ki çocukları karışıyorlar bunun üzerine oradaki çocukların amcası geliyor o karısıyo olaya git burdan felan Diyo tartışma başlıyo bunun üzerine Ada'm arkadaşıma sopayla buruyor arkadaşımda dayanamayıp bıçağıyla 3 4 kere bıcaklıyor Ada'm olay yerinden kaçıyor sonra bıcaklanan yerlerde sırtında kalbinin altından felan
Mağdur-fail ilişkisi, Suç öncesi, anı ve sonrası koşullar, Dışa yansıyan söz ve davranışlar, Kullanılan silahlar, Saldırı biçimi vuruş sayısı ve şiddeti, Saldırı bölgesini ve saldırıda ısrarı, insana özgü sınırlar içinde kalıp kalmadığı v.s.. birkaç ayrı kritere göre değerlendirilerek "cinayete teşebbüs" mü yoksa "yaralama" mı olduğuna karar verilir, bir de gene delil durumuna göre meşru müdafa olup olmadığına karar verilecek. Bunca şeyi ancak mahkeme değerlendirip karar verir. Buradan bizim yaptığımız yorumlar biraz kör atışı olur.