Deneme süresinde işten ayrılmak?
Bir otelde çalışıyorum. 2 haftalık bir deneme sürecim vardı. Ben 16.günümde işten ayrıldım. İşe girerken hiç bir sözleşme imzalamadık. Sadece ben evraklarımı teslim ettim o kadar. Çıkarken de sadece haber vererek çıktım. İstifa dilekçesini imzalama gereği duymadım deneme sürecindeydim ve benden önce çıkanlar direkt çıktı gitti. Şimdi bugün iş yerinden arandım, dilekçe vermediğiniz için tutanak yoluna gidicez dediler sonra, İstifa dilekçesi yazabilir misiniz bir düşünelim dediler telefonu kapattılar. Çalıştığım gün kadar ücretimi almak istiyorum o dilekçeyi imzalarsam alabilir miyim ( alacağım bir şey yoktur gibi bir madde var çünkü o sözleşmede) ve tutanak yoluna gidilirse bu cv'de görünür mü ve yine çalıştığım gün ücretini alamaz mıyım?
Cevap: Deneme süresinde işten ayrılmak?
Herhangi bir belge imzalamaz-göndermez, işten ayrılacağınıza dair yazılı bildirimde bulunmazsanız, işveren devamsızlık yaptığınız her gün için tutanak tutar,devamsızlığınız 3 günü geçtiğinde noter kanalıyla işinize dönmeniz ve geçerli bir mazeret sunmanız için ihtar gönderir, ihtara da cevap vermezseniz devamsızlık nedeniyle sözleşmenizi feshedebilir. Devamsızlık işveren için haklı fesih sebebidir. Ancak haklı sebep dahi olsa sözleşmeyi fesheden tarafın ihbar tazminatı hakkı olmaz.
Her durumda ödenmemiş olan çalışma ücretlerinizin ödenmesi gerekir. Ödenmeyen alacaklarınız için başvuracağınız adres ise iş mahkemesidir.