Cevap: Yaya trafik kazası
Biz de bir fikir yürütmek isterdik ama soru hukukçulara sorulmuş.
Ben genel anlamda yazdım sizde fikrinizi yazabilirsiniz
Aracın ön camında meydana gelen bu çatlağın size çarpma esnasında oluştuğundan emin misiniz? Bazı sürücüler başka nedenle oluşan bu tür hasarların bedelini sigortadan alabilmek için bu tür yollara başvurabiliyor maalesef. Sizde ağır bir yaralanma durumunun olmaması beni bu şekilde düşünmeye itti. Olay ilk aşamada mahkemesiz sonuçlandığından bu kusur oranı doğrudan sigorta şirketinin belirlemiş olduğu kusur oranıdır ve mahkeme aşamasında isteyeceğiniz yeni bir bilirkişi raporu ile değişebilir.
Bu kusur oranının doğru olduğunu kabul etsek bile sizin de karşı tarafın % 25 lik kusurundan kaynaklanan maddi olmasa bile manevi olarak bir miktar tazminat hakkınız bulunmaktaydı. Şikayetçi olmanız halinde karşı taraf taksirle yaralama suçundan en az 1500 TL para cezasına mahkum olacak ayrıca bu da adli siciline işlenecekti. Siz karşılıklı olarak tüm bunlardan vazgeçmişsiniz.
Burada uzlaşma raporundaki şartlara bakmak gerekir. Bununla birlikte sigorta şirketi uzlaşma raporunda taraf olmadıkları ve kendilerini bağlamayacağı düşüncesi ile bu dava davayı açmış. Davanın nasıl sonuçlanacağı hakkında net bir yorum yapmak zor. Size düşen yukarıda yazdığım gerekçeleri genişleterek mahkeme için bir savunma hazırlamanız. Geçmiş olsun.
Yaptığınız bilgilendirme için teşekkür ederim. Sizin verdiğiniz bilgiler üzerine ben kaza raporunu inceledi. Kaza raporunda sadece kural ihlalleri yazıyor. Bendeki kusur oranını sigorta şirketi kendi belirlemiş. Ayrıca kaza raporunda ön camdaki kırılma ile ilgili hasa bölümünde herhangi bir ibare belirlenmemiş. sadece korki de belirtilmiş.
Olay yerine polis gelmedi mi? Sigorta sizi yüzde 75 kusurlu görmüş olabilir. Ancak polis tutanağı, sigortanın yaptığı incelemeden daha önemlidir...
Olay yerine polis geldi tutanak tutumuş o esnada ben hastaneye gittim. Tutulan raporda hasar bölümünde herhangi bir ibare eklenmemiş raporun kroki bölümünde cam kırık diye işaretlenmiş.
Polisin düzenlediği raporda kusur oranı yazmıyor. Sadece kural ihlalleri yazıyor. Sigorta kendine aldıgı fotokopiye işaret koymuş yüzde 75 kusur olarak yazmış.