Müsteki Mahkemeye gelmezse ne olur
Degerli arkadaslar daha once cinsel istismar kamu davasi adi altinda bir konu acmistim. Orada detayli bahsettigim sekilde olay otobus guzergahinda dosyadaki tum kisiler farkli illerde ikamet etmektedir. Musteki kadin ve cocuk sorgularinda benden sikayetci olmadiklarini ve yanlis bi hareketimi gormedikleeini soylemistir. Sadece celiskili ifadesi olan bir gorgu tanigi mevcut. Musteki suriyeli oldugu icin adresinde bulunamama ihtimali var aylar sonra. Boyle bi durumda ne olacagini bilmek istiyorum. Ve hic bi delil sikayetci yokken bu kadar adi bir suctan yargilanacak olmak hayatimi mahvediyor. Bu tur davalar nasil ilerliyor ve adli control karari verildi hakkimda bir ay olmasina ragmen denetimli Serbestlik mud. Dosyam gelmemis ve bana da bi tebligat gelmedi. Hakkimda sikayetci delil yokken sadece celiskili yalan bir ifadeden dolayi hukum giyer miyim ?
Cevap: Müsteki Mahkemeye gelmezse ne olur
Bu konuyu fazla abarttığınızı düşünüyorum. Kanıt yok diyorsunuz. Şikayetçi yok diyorsunuz. Aleyhinize sadece bir tane, o da çelişkili bir görgü tanığı var. Lehinizeyse iki tane, ve olayın direk içinden olan kişiler. Yani "Evet hüküm giyersiniz. Mahvolursunuz" tarzı bir cevap duyup rahatlamak derdinde misiniz? Hayır %99,9 (eğer olay anlattığınız gibiyse) hüküm giymezsiniz. %0,01 de gidip kendiniz bir şey itiraf ederseniz olur belki.
Ben adli kontrolu soruyorum. Bu tur davalar nasil ilerliyor bilmiyorum. Sabit bi adredim var. Ilk mahkemefen adli kontrol kararinin kaldirilmasi ihtimalini soruyorum
ilk durusman ön inceleme durusması olacaktır. adli kontrolün ilk durusmada kalkcagını sanmıyorum
Dosyanin durumu etkilemez mi ? Suclamanin zayifligi, sabit bi ev is adresimin olmasi. Kacma ihtimalimin bulunmamadi vs