Ev arkadaşlarım tarafından dolandırıldım, sokağa atıldım!
Yaklaşık 1 sene önce üniversite sınıfımdan 2 arkadaşım ile öğrenci evine çıktım. Ortak olarak 3+1 eve full eşya aldık. Evin bütün aboneliklerini doğalgaz elektrik su internet vb açtırdık. Yaklaşık 1 ay önce kendileri ayrı eve çıkacağını söyleyip borçlarını yeni evlerine çıkacakları zaman vereceklerini söylediler. Fakat abonelikleri kapattırıp parasınıda alıp bana vermeyip yeni evlerinin aboneliklerini açtırdılar. Ayrıca 3+1 evin tüm eşyalarını yeni evlerine taşıdılar ve eşya parası yada eşya vermediler. Abonelikler onlar üzerine olduğu ve eşyalarıda başka öğrencilerden aldığımızdan elimde bir kanıt yok. Bu durumda ne yapabilirim? Ben paranın derdinde değilim zaten ikisinin toplasak 550-600tl civarı borçları var. Ben bu kişilerin bana yaptığını yanına bırakmak istemiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlar lütfen yardım edin. Bu 2 kişi benim kalacak yerim olmadığını bile bile evsiz ve parasız bıraktı, bende ailemin yanına memleketime dönmek zorunda kaldım. Bu kişilerin cezalarını çekmelerini istiyorum.
Teşekkürler.
Cevap: Ev arkadaşlarım tarafından dolandırıldım, sokağa atıldım!
Öncelikle bir suçun var olduğunu kanıtlayabilmeniz gerekiyor ancak görüldüğü kadarıyla elinizde hiç bir kanıt yok. Dolayısıyla yapılacak bir şey de yok.
İnsanların sizle yaşamak istememesi suç değil.Eğer abonelikler kendi üzerlerineyse (kendileri kapattıklarına göre öyle)onları kapatmak da elbette suç değil.Sizin eşyalarınızı aldılarsa(siz yokken ve habersiz) bu hırsızlık veya güveni kötüye kullanma olarak değerlendirilebilir.Sadece bunun için ispatınız varsa bir sonuç söz konusu olur.Ancak ispat sorununuz varken şikayetçi olmak veya bir davanın tarafı olmak hem maddi(yargılama giderleri) hem manevi(iftirayla suçlanmak ve dava açılması) daha büyük sıkıntılar doğurabilir.Burdan daha fazla bir şey söylenmesi zor.Daha detaylı bilgi için bir avukatla yüz yüze görüşmek yerinde olur.
Alıntı:
sarpofficial rumuzlu üyeden alıntı
Bu kişilerin cezalarını çekmelerini istiyorum.
Üniversitede "bir şeyler öğrenmek için" okuyorsunuz. Bunun için masraf yapıyorsunuz. Bunu "öğrenmek" için de 600 lira ödediniz. Çok büyük bir bedel değil kanımca. Bu olayı öğrendiğiniz bir ders, 600 lirayı da bunun bedeli olarak düşünün bence.
Bu olayı öne sürerek onlara bir ceza verdirmeniz kolay görünmüyor. Örneğin 3-5 bin lira masraf edip onları hakim karşısına çıkartabilirsiniz. Böyle yaparsanız, bu da arkadaşlarınız için çok iyi bir ders olur. Ama bu dersin ücreti olan 3-5 bin lirayı neden siz ödeyesiniz ki?