Bilgisayar Sattım Fakat Adam Para İadesi İstiyor
Merhaba arkadaşlar birine bilgisayar sattım alan kişi mali alırken özelliklerini falan kontrol etti aldi bir gün sonra telefon açtı bilgisayarın touchpadi bozuk medresesi yamuk falan dedi paramı iade et yoksa dava accam bu paranın senden 12 katını falan alcam dedi öyle birşey yapabilir mi iade etmeli miyim ?
Cevap: Bilgisayar Sattım Fakat Adam Para İadesi İstiyor
İkinci el alışverişler karşılıklı mutabakata dayanır. Alışveriş içine hile, sahtekarlık girmemiş ise meşrudur. 12 katını alırım demekle ne kasdetti, neden 12 kat anlamak zor. Dava açarsa nasıl sonuçlanacağını da kestirmek zor. Ancak kazanırsa elbette yargı giderleri ve avukat vekalet ücreti kaybeden tarafa yüklenecektir. İyilikle çözmeye çalışmak en iyi yol gibi görünüyor.
Ama şöyle ben o malı geri alirsam parasını verip mouse touchpadi i bozuk ve menteşeli yamuk bir mal almış olacağım yani mouse u oynamayan bir laptop almış olacağım fakat ben adama verdiğimde mouse çalışıyordu
Satış sözleşmesi kurdunuz mu?
Hayır sadece mal alışverişi oldu o kadar
Sonuçta cayma hakkı var, tüketici hakem heyeti ya da mahkemesinde kazanma ihtimali mevcut. Kesin kazanır mı orasını bilemeyiz elbette. Olayı anlaşarak çözmek daha doğru gibime geliyor.