Usulsüz işten çıkarilma hakkinda
Merhabalar
Özel bir sirketde 6,5 ay çalıştım. Bu süre içerisinde firmanın bir çok usulsuzlukleri ne şahit oldum. Ve bir olayda usulsuzluk yaşandığı için bunu üzerime almamı aksi halde ihalelerde sıkıntı cekeceklerini ve 15 gün içinde de alt firmaları olan x firmasında ise alım sözü verdiler. Bende inanıp iş çıkış evrakı mi imzaladım. Ve o evrakı resmi yere iletip yaşanan olayın şirketimizle alakası olmadigini iletmislerdir. Üstünden 1 ay geçti mailler atmama rağmen beni işe almadılar. Ayrıca bu usulsuzluk hirsizlik falan değil sadece bileti olmayan kişileri içeri alma diyelim. Bu firmanın bir çok haksızlık yalan dolan evrakta sahtecilik ve cikarildigim konuda kendilerinin yaptıkarı konusunda delillerim var. Elimdeki tüm delilleri toplayıp avukata vermeden önce firmaya maddi ve manevi hakkımı talep edeceğim. Bütün yaptıklarını yazip mail ortamında gönderip bir anlaşmaya gideceğim. Kabul ederlerse eğer hukuki yollara ve ilgili birimlere iletmeyecegim. Sizden şunu öğrenmek istiyorum böyle bir maili ilgili kişiye yollarsam bu şantaja yada tehdit e girermi? Bana maddi ve manevi olarak vermedikleri hakkımı talep edeceğim. Bu konuda kendilerine bildirim yapacağım. Acaba bu doğru olurmu? Nasıl bir yol izlemeliyim.? Bu uyarımı tehdit anlayıp polise verirlermi? Sonuçta yaptıkları büyük suçlarda mevcut bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli. Son olarak sirketde çalışmak istemiyorum.haziran ayı maaşımı da vermediler.
Teşekkürler.