Temyizden feragat dilekcesi verdikten sonra bosanmaktan vazgecilebilir mi
Merhaba biz esim ile 25.04.2016 tarihinde mahkemece anlasmali bosanma karari aldik. 15 gun icerisinde davadan vazgecme hakkim oldugu soylendi fakat farklis ehire tasindigimdan davayi actigim mahkemeye gidemedim. 01.07.2016 tarihinde ise esimle mahkemeye gidip temyizden feragat dilekcesi verdik. Fakat ikimizde bosanma davasi actigimizdan dolayi pismaniz. Dilekceyi verdikten sonra yaptigimiz gururu birakip barisma karari aldik. Temyizden feraget dilekcesi verdikten sonra bosanma davasindan vazgecme gibi bir sansimiz var midir? Konu ile ilgili bilgi rica eder, iyi calismalar dilerim.
Cevap: Temyizden feragat dilekcesi verdikten sonra bosanmaktan vazgecilebilir mi
Sn. Berivanokuducu...
Anlattığınız konuda şöyle bir çelişki var. Çocuk 5 yıldır babada olduğuna göre, anladığım kadarıyla çocuğun velayeti babada. Ve velayeti babada olan bir çocuk için, anne çocuğa yardım parası adı altında ( -ki bu da iştirak nafakasıdır ) ek olarak bir talep edemez. Hatta velayet babadaysa, annenin ekonomik durumu babadan daha üstünse, baba bile talep edebilir.
İlaveten dava temyiz aşamasındayken, yani yargıtaydayken dilekçe ile bu kararınızdan dönmeniz mümkün. Böylece yargıtay mahkemenin kararını bozup geri gönderecektir. 15 gün süre hakkında bir bilgim yok. Bu sürenin bu kadar kısa olacağını düşünmüyorum...
Cevap: Temyizden feragat dilekcesi verdikten sonra bosanmaktan vazgecilebilir mi
Cocucgun velayeti annede ama anne bakmiyor ben ve kayinvalidem bakiyorduk
- - - Updated - - -
Bende bosaninca kayinvalidem kadina cocuquna bakmasini soyleyip almasini istemis. Kadinda almis.
Peki temyizden feragat dilekcesi verdikten sonra bosanmaktan vazgecilebiliyor mu ? Bu feragat dilekcesi bosanmaktan vazgecilmesin diye verilen bir dilekce degil mi ? Aydinlatirsaniz cok sevinirim
temyiz aşamasındayken boşanmaktan vazgeçilebilir. Çünkü dosya temyizdeyken henüz tam bir karar verilmiş sayılmaz.. Yani vazgeçebilirsiniz.
Fakat biz feragat dilekcesini yazip mahkemeye verdiqimizde bize ilk odediqimiz masraf bedelini geri verdiler. Gecen hafta burda bana verilen cevaplara istinaden mahkemeye dilekce yazip goturdum ama temyizden feragat dilekcesi verdiqimiz icin ve de verdiqimiz dosya masrafini bize geri odedikleri icin bizi bosamislar