Boşanma nüfusa ne zaman işlenir?
25 Temmuz 2006 tarihi itibariyle boşanma davam kesinleşti. Fakat nüfusa işlenmiyor. Neden işlenmemiş olabilir ve hızlandırmak için yapılacak bir prosedür varmıdır? Cevap alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden hukuki net üyelerine teşekkür ederim.
_Konuya ilgi gösterenleri bilgilendirmek ve tekrar bir soru sormak istiyorum mahkemeden öğrendim kesinleşmiş kararı nüfusa bugün (15 ağustos 2006) yolladıklarını söylediler. Nüfus müdürlüğü boşanma kararını kaydıma ne zaman işler?
Re: Boşanma nüfusa ne zaman işlenir?
Yerel mahmemenin red kararı verdiği boşanma davama, açtığım temyiz, boşanma yönünde karar vermiştir.Yerel mahkeme kararında direnmiştir.Bunun üzerine hukuk genel kuruluna gidilmiştir.ordan da boşanma yönünde sonuç gelmiştir.29.01.2009 tarihinde, yerel mahkeme bu karara uymuştur.Fakat karşı taraf nafaka ve çocukların velayeti konusunda temyize gitmiştir. Karşı tarafın boşanmayla ilgili temyiz istemleri olmamıştır.Ancak mahkemeye tarafımızdan verilmiş olan dilekçede " boşanma hükmü yönünden kararın kesinleşmesini kısmi kesinleşme verilerek kararın boşanma yönünden nüfusa bildirilmesini" talep etmemize rağmen bu yönde işlem yapılmamıştır. Kararın hala kesinleşmemesinin ve nüfusa gönderilmemesinin sebebi ne olabilir? Bu konuda nereye başvurabilirim? Teşekkürler..
Re: Boşanma nüfusa ne zaman işlenir?
13 Martta anlasmali olarak bosanma davamiz goruldu ve tek celsede sonuclandi. Adreslerimize tebligat gelmesini bekliyoruz. Bu tebligatlar yapildiktan sonra bildigim kadariyla 15 gun temyiz etme hakki var. Bu sure icerisinde her iki taraf da temyize gitmez ise karar kesinlesiyor. Simdi benim sorum bu sureci hizlandirip bir an once nufus kayitlarinda bekar olarak gorunmek icin ne yapmaliyim. Her iki taraf da tebligattan sonra temyizden feragat dilekcesi verse bu 15 gunun beklenmesine gerek kalmayacagini ogrendim. Peki bu dilekceden hemen sonra mahkeme kararini hemen kalemden alip nufusa kendim goturerek nufus kutugunde bekar olarak gorunebilirmiyim. Anlasildigi uzere tekrar evlenme gibi bir durum soz konusu ve sureci hizlandirmak istiyorum. Erkek icin belli bir sure nikah yasagi soz konusumudur? Cok tesekkur ederim aydinlatici bilgiler icin.