Taahüdü İhlal Ceza Mahkemesi
Bir alışveriş merkezinden aldığım ürünlerden dolayı icralık oldum.Anaborcu 3000 tl olan borca 13.000 lira gibi bir rakam ile işlem başlatıldı.Avukatla anlaşarak 6500 tl üzerinden icra dairesine giderek 26 taksit aylık 250 liradan taahüt verdim.26. olan son taksiti 3 gün geç yatırdım ama avukat hemen 1 gün geçince ceza mahkemesine dava açmış.Bütün taksitleri icra dairesi hesabına yatırıp dekontları dosyaya koymuştum.Bana hapise gireceğimi anlaşmayı ihlal ettiğimi 6500 tl daHa vermezsem davayı geri almayacağını söylüyor.Çok tehditvari şeyler söyleyip duruyor.
Açıkcası ne yapacağımı bilemedim.Bu işin sonunda 3 ay hapis cezası alacakmıyım yada avukatın dediği gibi 6500 tl daha mı vermem gerek davayı geri çekmesi için:(
Cevap: Taahüdü İhlal Ceza Mahkemesi
İcra dairesinde imzaladığınız taahhütte belirtilen rakam borcunuz olan rakamdır. Taksitlerden herhangi birini ödememeniz, ödeme taahhüdünüzü bozmanız anlamındadır ve bu nedenle disiplin hapsiyle cezalandırılabilirsiniz normalde.
Taahhütteki borcunuzun tamamı ödendiyse disiplin hapsi cezası da düşer.
1 günden dolayı hiç kimse hapis yatmaz. Ben de verdim taahhüt, 30 gün geçtikten sonra, 2. taksiti yatırmayınca avukat taahhüdü ihlal açtı. Bazı avukatlar müsamahakar bazıları da gaddarlığın son sınırında aynen sizdeki gibi. Duruşma günü geldiğinde elinizde taksit paranız olsun, yeter. İçiniz rahat olsun.
Alıntı:
Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı
1 günden dolayı hiç kimse hapis yatmaz. Ben de verdim taahhüt, 30 gün geçtikten sonra, 2. taksiti yatırmayınca avukat taahhüdü ihlal açtı. Bazı avukatlar müsamahakar bazıları da gaddarlığın son sınırında aynen sizdeki gibi. Duruşma günü geldiğinde elinizde taksit paranız olsun, yeter. İçiniz rahat olsun.
benim şu an borcum kalmadı son taksit gecikmişti yatırdım onuda zaten.şu an borcum bitti taahütteki bütün taksitleri yatırdım.dava süreci nasıl olacak onu çözemedim