nafaka vermek istemiyorum
Merhabalar ramazan bayramınız mübarek olsun.ben asgari ücretle çalışanım(1300 tl ne maaş) 700 tl ev kiram var 250 mutfak masrafım ortalama 200 tl elektirk su telf.doğalgaz bedelim 125 tl yol masrafım var fakat çocuğum yok ve ben bu masrafları belgelendiriyorum.bana bundan nafaka çıkarmı
Cevap: nafaka vermek istemiyorum
Nafaka konusunda isteyip istememenizden ziyade, boşanma davasında daha çok kusurlu olup olmamanıza bağlıdır nafaka ödemek zorunda kalmanız.
Boşanmada kusurlu taraf eşiniz değilse, nafaka ödemek zorunda kalırsınız.
Ama giderim çok kiramı ödeyemezsem evden çıkartılırım böyle bir durum oldu mesela o zaman napabilirim aç açıkdamı kalacam
Giderinize göre değil, gelirinize ve kusur oranınıza göre nafaka miktarı belirlenir.
Avukat bey peki ileride maddi sıkıntı çeker ihtiyaçlarımı karşılayamaz duruma düşersem nafaka iptal davası açılabilirmi eşim zaten ailesi ile yaşıyor.
Karşı taraf çalışmıyorsa ve kusurlu değilse kesine yakın nafaka çıkar.Para bana yetmior demek bir şey ifade etmez etse 3 bin TL alan da yatmiyor, 5 bin TL alan da kendi hesabınca yetmiyor der.Mesela mahkeme 350 TL nafakaya hükmederse geliriniz 1300 TL değilde 950 TL imiş gibi hareket etmelisiniz.Kendince nedenlerle(vermek istemiyorum, para bana az geliyo vs.) nafaka vermemek söz konusu değil.
Ustadlarım ve arkadaşlarım asgari ücretli bi çalışan tahminen ne kadar nafaka verir çocuğum yok evim kira
Kabaca 350-450 TL gibi bir rakam düşünülebilir.
Alıntı:
evren89 rumuzlu üyeden alıntı
Ustadlarım ve arkadaşlarım asgari ücretli bi çalışan tahminen ne kadar nafaka verir çocuğum yok evim kira
Sizin evinizin kira olması ya da diğer masraflarınız hiç bir şeyi değiştirmiyor. 350 lira nafaka denmişse, Sayın Ünalmış'ın dediği gibi maaşınız 950 liraymış gibi davranmalısınız.
Boşanmada kusurlu olmayıp da bu nafakayı ödemek zorunda olan, özellikle asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan hemcinslerime çok acıyorum.