Sahte Ürün ile Dolandırıldım
Merhaba, ben bayram öncesi instagramda reklamını gördüğüm bir siteden kampanyalı birkenstock iki çift terlik almak istedim. İnternet siteelri ve instagramda hesapları var. Yorumlara bakıldığında ürünler orjinaldi ve kendilerinin adıda zaten birkenstockorjinal. Sonra sipariş verdim iki çift 150 tl idi. Hemen arife günü gönderdiler fakat kargo şubesinde ödeme yapmadan paketi açtırmadılar. Eve gelip incelediğimde daha öncede orjinallerine sahip olduğum için hemen anladım sahte olduklarını ve mesaj attım. Tabiki itiraz ettiler ısrarla ve orjinal dediler bende iade etmek istedğimi söyledim hemen kabul ettiler. Bayramdan sonra iade edeceğim fakat para iadesi yapmayacaklarından korkuyorum. Meğerse kötü youmları anında siliyorlarmış ben yakın takibe aldım ve silmeden bir kaç kişinin yorumunu gördüm 10 gündür iade yapmadınız falan diyen var ki kendileri de 15 içinde iade edilecek dediler. Sonra farkettim ki internet sitelerini şikayet ettikçe sitenin adını değiştiriyorlar. Ben terliklerin ve yazışmaların fotograflarını aldım ve kredi kartı slibi de elimde mevcut. Zaten kargo şirketinin yoluyla çekim yapıldı. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Lütfen yardımcı olun.
Cevap: Sahte Ürün ile Dolandırıldım
Sorun şurada. Adamların size gerçek Birkenstock göndermediğini nasıl kanıtlayacaksınız?
Cevap: Sahte Ürün ile Dolandırıldım
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Sorun şurada. Adamların size gerçek Birkenstock göndermediğini nasıl kanıtlayacaksınız?
Fotograflarını ayrıntılı olarak çektim ama haklısınız tabiki çok rahat kanıtlanamaz ama mesela şöyle ayrıntılar var: Ben lacivert terlik aldım normalde marka yazısı orjinalinde siyah yazarken bunlar beyaz yazmış mesela. Sonra taban rengi bu üründe açık sarı gibi ve sertifikaların dandik kağıt olduğu belli oluyor, kutularda ise farklılık göze çarpıyor falan. Fotograflar iyice incelendiğinde anlaşılabilir ama kanıt niteliği taşır mı bende bilmiyorum o nedenle konuyu açtım.