hotmail 'den hakaretin tespiti mümkün müdür?
Hotmail içerikten tarafıma hakaret edilmiştir
savcılığa verdim tespit edemeyeceğini söyledi
daha sonra adalet bakanlığının uluslarası hukuk sitesine girdim
Yukarıda belirtildiği gibi adli makamlarımız tarafından doğrudan Türkiye'deki temsilciliklerine başvurulduğunda (acil durumlar dışında da) trafik ve IP bilgilerini vermektedir.
Türkiye temsilciliğinin iletişim bilgileri :
Microsoft Corporation Levent mah. Aydın sok. No:7 Pk:34240 Levent-İstanbul
tespitin acil durumlar dışında da ip bilgisi verildiğini gordum
http://www.uhdigm.adalet.gov.tr/adli...en_suclar.html
savcılığa tekrar talepte bulundum. Hotmail içerikli maillerde tespit mumkun mudur?
Cevap: hotmail 'den hakaretin tespiti mümkün müdür?
Maili silmediyseniz maille birlikte savcılığa gidip davacı olabilirsiniz belki tespit için şifreyle giriş yaptırıp maili görmek isteyebilirler.
ip numarasına gelince nrmalde hotmaile kadar gidip istemeye bile gerek yok mail zaten genellikle karşı tarafınip adresiyle birlikte gelir, gene maili silmediyseniz başlıklardan anlaşılır.
ANCAK;
Sizin mail serverınız hotmail olabilir ama size maili gönderen başka bir servis ise ve ip adresini saklıyorsa hotmail bu konuda birşey yapamaz. Mesela benim kullandğım mail serverip adresini MtCGGHHH olarak şifreliyor, hotmail kullanan kişiye mail atsam hotmail bunun ip adresinin ne olduğunu bilmez sadece benim kullandığım serverın ip sini görür ama benim kullandığım bilgisayarın ip sini göremez. Mesajınızda hotmail içerik demişsiniz ama sizin mail adresiniz mi hotmail karşı tarafın mı? Savcılık tespit edemediğine göre sizinki hotmail ve karşı tarfın değil diye düşündüm.
ilgili adalet bakanlığının sitesinde Hotmail in türkiye temsilciliyi olduğu için ip adreslerini veriyor diye yazıyor bu bir.
benim olaya gelince eksi sozluk sitesinde tarafıma ağır hakaretler edildi
savcılığa verdim gelen yazıda sadece kişilerin Hotmail.com lu adresleri var.
savcılığa talepte bulunduğum ilgili mail adreslerinin tespiti için Hotmail in türkiye temsilciliyine yazı yazılıp ip tespiti yapılması için. karsi tarafın maillerinin hepsi Hotmail uzantılı
olayın özü bu hocam.
belki savcılığın bir şeyden haberi yoktur diye bu adalet bakanlığındaki yazıyı koydum. tekrar talepte bulundum.