32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu
3 katlı dededen kalma binaya kat mülkiyet tapulu iskanı alınmış 1986 senesinde babam teras kata ruhsatsız çekme kat yapıyor 1994 senesinde 2 dairenin tapusu benim üzerime geçiyor 2006 senesinde belediyeye dilekçe verdim çekme kat yaptık kmk19 maddesine istinaden dedim o zaman sorun çıkarmadılar 12 senedir çekme kat vergisi ödüyorum ve menris te kaydı var çekme katın kayınvaidemi kayıt ettirmiştim ikamet için haziran ayında blediye memurları geldi kacak kat varmış şikayet var diye gecen ay tutanak tuttular encümen ceza kesecekmiş bide 32 maddeden mahkemeye verilecekmişim gelen elemanlara sordum ben vergisini ödüyorum neden belediye vergi alıyor dedim tahuka sor bizi ilgilendirmez dediler belediye 32 senedir neredeydi dedim şimdi yakaladım dediler canımı cok sıktılar ceza tebli edilince bölge idare mahkemesine itiraz edicem başka ne yapabilirim 32 sene önce benim yapmadığım yere bana nasıl ceza keserler tutatnakta evekli zamanda yapılmış işgalli yazıyor evekli zaman ne yapılan yapının zaman aşımı yokmudur imar kanunu 42 madde istinaden ceza kesilecekmiş 42 madde yapı sahibine ceza kesebilir diyor ve 2009 tarihinden önceki yapıya ceza kesilemez diyor gelicek olan çezaya bölge idare mahkemesine itiraz edebilirmişim itirazımı ne üzeriye yapmam lazım bana ne tavsiye edersiniz saygılar
Cevap: 32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu
Cezayı ödediğinizde çekme katınız kanuni hale gelip ona da iskan veriyorlar mı?
Öyle ise bunu ceza değil de vergi gibi görmek gerek.
Cevap: 32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu
belediye encümen cezası imar kanunu 42 madde yazıyor kabahat yada sucun işleme tarihi zaman aşımı var diye biliyorum 32 sene önce yapılan yapıya ceza neye göre kesilicek ve madem ceza kesilicek kacak yapı emlak vergisi neden alıyorsun onu anlamadım