32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu

3 katlı  dededen kalma  binaya kat mülkiyet tapulu iskanı alınmış 1986 senesinde babam  teras kata ruhsatsız  çekme kat yapıyor   1994   senesinde    2 dairenin tapusu benim  üzerime geçiyor  2006  senesinde belediyeye dilekçe verdim  çekme kat  yaptık kmk19  maddesine istinaden   dedim  o zaman sorun çıkarmadılar 12 senedir çekme kat  vergisi ödüyorum ve  menris  te   kaydı var çekme katın  kayınvaidemi  kayıt ettirmiştim ikamet  için  haziran  ayında  blediye memurları geldi kacak kat varmış şikayet var diye  gecen ay tutanak tuttular  encümen ceza kesecekmiş bide 32  maddeden mahkemeye verilecekmişim  gelen elemanlara sordum ben vergisini ödüyorum  neden belediye vergi alıyor dedim   tahuka sor bizi ilgilendirmez dediler  belediye 32 senedir  neredeydi dedim  şimdi yakaladım dediler  canımı cok sıktılar ceza tebli edilince bölge idare mahkemesine itiraz edicem  başka ne yapabilirim  32 sene önce benim yapmadığım yere bana nasıl ceza keserler  tutatnakta  evekli zamanda yapılmış  işgalli yazıyor evekli zaman ne   yapılan yapının  zaman aşımı yokmudur  imar kanunu 42 madde   istinaden ceza kesilecekmiş  42 madde  yapı sahibine  ceza kesebilir diyor ve 2009  tarihinden önceki yapıya ceza kesilemez diyor  gelicek olan çezaya  bölge idare mahkemesine  itiraz  edebilirmişim  itirazımı ne üzeriye yapmam lazım   bana ne tavsiye edersiniz saygılar

Cevap: 32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu

Cezayı ödediğinizde çekme katınız kanuni hale gelip ona da iskan veriyorlar mı?
Öyle ise bunu ceza değil de vergi gibi görmek gerek.

Cevap: 32 sene önce yapılan cekme kata belediye tutatnak tuttu

belediye encümen cezası  imar kanunu 42 madde yazıyor  kabahat yada sucun işleme tarihi zaman aşımı var diye biliyorum  32 sene önce yapılan yapıya ceza  neye göre kesilicek ve madem ceza kesilicek  kacak yapı emlak vergisi neden alıyorsun onu anlamadım