Mirasçılardan Birinin Borcu Olması
Merhabalar,
Annem geçen yıl ocak ayında vefat etti ve oturduğu ev miras olarak kaldı ancak kardeşim ile bir araya gelmememizden ötürü evi henüz üzerimize alamadık ve şu anki durumda ikimiz de evin satışının yapılmasını kabul ettik. Kardeşimin borcu oması sebebiyle evin satışı durumunda haciz işlemi uygulanacağını söyledi.
- Bu durumda evin değeri altında satışını önlemek için ne yapmamız gerekir?
- Kardeşime haciz uygulanması durumunda benim hakkımın da değeri düşecek midir?
- Satış işlemi olmadan evi tamamen benim üzerime alma şansım var mıdır?
Şimdiden teşekürler.
Cevap: Mirasçılardan Birinin Borcu Olması
kardeşiniz riddi miras yapsın
Alıntı:
Keremli rumuzlu üyeden alıntı
kardeşiniz riddi miras yapsın
Mirasın reddi için vefat tarihinden ( veya öğrendiği tarihten ) itibaren 3 aylık süre vardır, geçen yıl ocak ayında vefat eden kişinin mirasını red etmek için bu tarih artık çok geçtir.
Alıntı:
Bu durumda evin değeri altında satışını önlemek için ne yapmamız gerekir?
Alacaklının işlem yapmasını beklemeden satışı siz yapın, kardeşiniz de borcunu ödesin.
Alıntı:
- Kardeşime haciz uygulanması durumunda benim hakkımın da değeri düşecek midir?
Sİzin hakkınızı doğrudan düşürmemekle birlikte, satış alacaklı tarafından mahkeme kanalıyla talep edilirse, açık arttırma usulu satış nedeniyle ev gerçek değerinden daha düşük bedellle satılabileceği için sizin payınıza düşen kısım da düşebilecektir.
Alıntı:
- Satış işlemi olmadan evi tamamen benim üzerime alma şansım var mıdır?
Bedelini ödeyerek elbette alabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mirasın reddi için vefat tarihinden ( veya öğrendiği tarihten ) itibaren 3 aylık süre vardır, geçen yıl ocak ayında vefat eden kişinin mirasını red etmek için bu tarih artık çok geçtir.
Üç ay geçmiş olmasa, reddi miras yapılsa, bu yöntem alacaklıdan mal kaçırma değil midir? Açıkça bellidir ki amaç mirası reddetmek değil, alacaklıdan mal kaçırmaktır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Üç ay geçmiş olmasa, reddi miras yapılsa, bu yöntem alacaklıdan mal kaçırma değil midir? Açıkça bellidir ki amaç mirası reddetmek değil, alacaklıdan mal kaçırmaktır.
Evet Şenol Bey zarar verme kasdıyla yapıldığı için mirası reddeden kişinin,alacaklısı,mirasın reddinin iptali davası açabilir.Ancak reddin iptalinde 6 aylık bir süre söz konusu o da mirası reddetmeden itibaren başlıyor.