-
Kamu cezasi
Merhaba öncelike tesekkür ederim simdiden cevaplariniz icin. Benim sözlüm 6yil önce bi olaya karisiyor olayda arkadasi yoldan gecen 3 genci birden durduruyor yüzüne maske takiyor ve kurusiki silah ile cep telefonlarini ve cüzdanlarini aliyor. Sözlüm ve diger arkadasi pesine gidiyor ve napiyorsun yapma diyor. Sikayetler geri aliniyor ve ifadelerde kendisinin sucsuz oldugu söyleniyor. Sonrasinda devlet kamu davasi aciyor. Sözlüm sucu isleyen esas kisiyle ayni cezayi mi alir acaba? Kendisi 15gün oldu ceza evinde karar onanmistir denildi ama cezasi kesinlesmemis. Tutuklanmadan önce avukata veya kendisine davanin sonuclandigi bildirilmedi ve kendisi tutuklandi. O yillarsa yasi 17mis acaba yasin ve ifadelerin önemi varmidir bu tür davalarda. Kefalet ödenemeyecegi temyiz edemeyecegimiz ve yapacak biseymizin olmadigi söylendi öylemi acaba? Kefalet ödenemezmis 2yili gectigi icin cezanin ama kesinlesmedigi söylendi tam anlayamadim. Itiraz hakki olmazmi onamis olsada önceden hicbir bilgi gelmedi. Direk acik cezaevine veya denetimli serbestlikten yararlanamazmi kendisi bisey yapmazmiyiz?
-
Cevap: Kamu cezasi
yardim edecek kimse yokmu