Cevap: Hırsızlık İftirası

Arkadaşlar bugün 4062 den mesaj geldi 24. asliye ceza mahkemesinde xx tarihinde  durusmanız var gelmediğiniz takdirde zorla getirileceksiniz diye. yardımcı olabilcek varmı konu hakkında . ilk defa başıma böyle bişey geliyor oraya giderken avukatla gorusmem gerekiyormu yoksa kendim mi gidip savunacağım vs hiçbi konu hakkında bilgim yok malesef
. bu arada olayda bahsettiğim gün beri telefonla arayıp hakaret ve tehdit etti dediğim kişinin eski eşi olduğunu öğrendim. elimde facebookta paylasmıs olduğu  yazınında fotoğrafı var ama telofonumda ekran görüntüsü olarak var . herhangi bir işe yararmı oda

arkadaşlar bugün mahkemeden kagıt geldi. beni suçladığı şey elden para verdim işten çıktı paraları cekmeceden aldı gitti  şeklinde olmuş . başka emlakçılardanda 3 tane şahit bulmuş ben parayı verirken gördüm  falan diye. yalancı şahitleri bile hazırlamış yani ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz. mahkemeden gelen kagıdın son satırında"  böylece üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta şüphelinin mahkemenizde yargılanmasının yapılarak eylemine uyan yukarıda gösterilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur yazıyor."
şimdi yapmadığım bişeyden sırf 3 tane yalancı şahit var diye cezamı alacağım ben konudan anlayan birisi yardımcı olabilirmi lütfen

Tanıklar size paranın elde verildiğini mi söylüyor, sizin çekmeceden para aldığınızı mı? 
Çekmeceden para aldığınızı kaç kişi iddia ediyor?

müşteki parayı elden verdim çekmeceye koyması için diye ifade vermiş. tanıklardan birisi  para sende dursun diye elden para verdiğini gördüm demiş. diğer 2 side ben işten çıktığım gün aksam oraya gidip araç parası olan 1300 tl yi iade etiğimde 2 kişi oturuyordu ofiste. başka emlakçı arkadaşlar onlar. onlarda ifade olarak 1300 tl sini getirdi kalanı harcadığını söyledi diye ifade vermişler.

"çekmece" kelimesini sadece şikayetçi kullanıyor yani? Bir avukat tutmanızda fayda var bence. Çünkü anlatımınızda kopukluklar var. Duruşmada aleyhinize olur.

evet çekmece olayını sadece şikayetçi söylüyor. olayda geçen sahışların isimlerini karalayarak buraya dosyanın fotografını atsam yardımcı olurmusunuz. şuan avukat tutacak durumumda yok çünkü

Davada en önemli yer çekmeceden para aldığınız iddiası, bunun farkında olun önce. Çekmeceden para aldığınıza tanıklık eden kimse olmadığını söyleyin. Sadece şikayetçinin iddiası, tanıkların ifadesinde böyle birşey yok deyin. Size verdiği 2000 tl de öyle anlaştığınızın ıspatı zaten. Sonradan maaş düşüremez.  Çekmeceden bir para almadığınızı ıspatlamaya odaklanın.

Tanık xxx in müştekinin şüpheliye müşterimizin parası sende dursun diyerek para verdiği gördüğünü , tanık yyy nin  müştekinin şüpheliye kasamdan aldığın paramı ver dediğini , şüphelinin parayı harcadım dediğini , müştekinin paramı ne zaman getireceksin diyerek sordugunda param yok getiremem dediğini , müştekinin tekrar para benim değil  müşterinin parası getir dediğini , şüphelinin şimdi veremem diyerek cebinden çıkarttığı 1300 tl yi müştekiye vererek tanık zzz nin de benzer dogrultuda ifade verdiği şüphelinin böylece  tanık anlatımlarına göre 6500 tl  parayı güveni kötüye kullanarak aldığı , üzerinde şahsi olarak tasarrufta bulunduğunun , müştekiye yalnızca 1300 tl sini iade ettiği böylece üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta . şüphelinin mahkemenizde yargılanmasının yapılarak eylemine uyan yukarıda gösterilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur. Diye yazıyor. 
birde şöyle durum var söz konusu işyerinin ruhsatsız çalıştığına dair belge var elimde ayrıca 4 yıldır yaptığı işlerden fatura kesmeyerek asıl hırsızlığı kendisi yapıyor. bunları mahkemede anlatmam gerekirmi. birde suçlu olduğum kanıtlanmadan benim adımı herkese telefonla arayarak ve facebook üzerinden hırsız oldugumu belirtiyor.

En başta 2000 tl maaş aldığınızı, sonradan maaşı düşürülmesi ve farkının geri alınmasını kabul etmediğiniz için şikayet edildiğinizi özellikle vurgulayın.
Müşteri paralarının emlakçı tarafından sizde saklanması gibi bir alışkanlık olamayacağını söyleyin. 
Ayrıca hem elden verdim diyor hem çekmeceden aldın diyor. Şikayetçinin çelişkili ifadesinin gerçekdışı iddianın kanıtı olduğunu söyleyin. Tanıkların da biri elden alma diğeri çekmeceden almayı iddia ediyor. Tanıkların ifadesindeki çelişkiyi belirtin.
İddianamede tam olarak hangi fiili işlediğiniz için suçlandığınızın net olmadığını(elden mi çekmeceden mi), açıkça anlatılmamış bir olay için dava açılamayacağını belirtin. 
Sigortasız çalıştığınızı ve facebook çıktılarını da mahkemeye sunun. Sizinle ilgisi olmayan fatura kesmemeyi söylemeyin.
- - - Updated - - -
Ek olarak avukat tutmanızı, maddi durumunuz müsait değilse barodan yardım istemenizi tavsiye ederim.