Kazanılan İşe İade Davası sonucunu işverene tebliğ imkansızlığı
Herkese merhabalar,
başlıktan da anlaşılacağı üzere işe iade davasını kazandım ve kararı işverene tebliğ etmem gerekiyor. Ancak işverenin mahkemeye sunduğu adreste hiçbir çalışanı yok. Bu yüzden noter aracılığıyla yaptığımız tebligat geri döndü. Bu kez 35. maddeye tekrar gönderdik ama bu da geri dönmüş. Kargo şirketine o işyeri kesinlikle burda değil demişler ancak benim şirkettte çalışan arkadaşımdan da teyit ettiğim üzere şirketin tek adresi orası. Bütün yazışmalar oraya geliyor.
Kazanılan işe iade davasından sonra 10 gün içinde işe dönmek için basvurmam gerekiyordu. İlk yaptığım tebligat 10 gün içerisinde olmuş olsa da, 2 kez gidip gelmesi ile kaybettiğim süre ile 10 günü aşmış olduk. Hakkımı kaybetmiş olacağım? Ya da icra işlemlerine başlamalı mıyım?
Lütfen yardımlarınızı rica ederim. İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar,
Cevap: Kazanılan İşe İade Davası sonucunu işverene tebliğ imkansızlığı
yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler
Mahkeme sonucunu davacının davalıya tebliğ etmesi mi gerekiyor? Mahkeme tebligat çıkartmıyor mu?
dava sonucunda iş feshinin geçersiz olduğunu belirtip ve işe geri alınmam için başvuruda bulunmam gerekiyor. bununla ilgili tebliğ.
teşekkürler.
nasıl bir işyeri burası adı şanı yokmu acaba ? bulunduğu yerde olmasın eğer adı şanı var ve taşınmış olsa bile internetten adresi telefonu faxı bulunur. konuyu biraz daha açarmısınız ?
ne iş yapıyordunuz ?
mahkeme nasıl ulaştı karşı tarafa ?
İşe başlatılma talebinizi kargo ile mi gönderdiniz?
Sizin çalıştığınız dönemdeki adres , işverenin mahkemeye bildirdiği adresle aynı değil mi?
BİRİNCİSİ kargo ıle basvuru olmaz,2. cısı postaneden tahutlu gondermenız lazımdı postacı gıder elden orda her hangı bırısıne verırı almaz yada kabul etmezse elındekı makbuza yazar yetkılıye verıldı ama kabul etmedıler dıye bununla mahkemeye gıdersın karara baglattırırsınız- sımdı bence surenız gecmıs olmayabılır neden dersenız kargoyla gonderdıgınız gun tarıh bellı ısveren hatası var burda mahkemeye gıdın ve karara baglattırın
merhabalar tekrar araya bayram girdi yazamadım kusura bakmayın. işe iade basvuru mu posta yoluyla noter aracılığıyla yaptım. işverenim çok büyük aslında ancak grup şirketleriyle bir bölünme yaşadığından lokasyonu doğru olmasına rağmen burada öyle bir şirket yok diyorlar. halbuki mevcutta şirkette çalışan arkdaşımdan da teyit ettim. şirketin başka adresi yok tebligat gönderdiğim adres doğru adres.
ilk tebliğ tarihinden itibaren 1 aylık süre tamamlandı. icra mı başlatmalıyım yoksa tekrardan mahkemeye mi vermeliyim? yol gösterirseniz çok sevinirim.
teşekkür ederim.
saygılarımla.