Hediyeleri geri talep etmek
Merhaba su an yaşadığım bir sıkıntıdan dolayı fikir almak istiyorum. Aynı işte çalıştığım bir erkek arkadaşım bana ilgi duyup çiçek göndermişti kabul edip eve dahi götürmedim ilgisini öğrenince tamamen resmi iş ilişkisinde ol yada hiç konuşmayalim dedim ve 20 gün kadar konuşmadık bunun üzerine yurtdışı gemi turu teklif etti kendini affettirmek içinmiş ona da hayır dedim. Geçti bi ay kredi çekti hem kendi kredi kartıni kapattı hemde benim kredi kartı borcumu aramızda birşey olmayacağını olamayacağını her fırsatta belirttim bunun üzerine inadına önüme maddi değeri olan şeyler sundu iphone bi telefon dijital fotoğraf makinesi parfümler takı ve TV bunları kabul ettim. Geçti 15 gün artık bunaldim sürekli mesaj yazmasından aramasından bastım engeli Whatsappta. Bunun üzerine o da verdiklerini geri istiyor hediye ettiği biseyleri alamayacağı söyledim satmak ve borçlarının bi kısmını odemek istediğini söyledi madem satacaktın niye aliyorsun hadi aldın niye hediye ediyorsun dedim. Aynı günün akşamı annesi ve kardeşiyle konuştum ben birşey talep etmedim oğlunuz önüme serdi tüm bunları dedim ve kadın oğlunun hatalı olduğunu kabul etti bunun ses kaydı var ertesi gün kardeşiyle buluşup telefonu verdim onunla otururken yaptığım gorusmeyi de ses kaydı aldım kendisi verdi hepsini ben bunu vermesem kimse hak talep edemez ben sadece annen için veriyorum evet doğru teşekkür ediyorum dedi. Taki fotoğraf makinesi ve telefondu benden istedikleri geri vermem için takıyı sattığımı kesinlikle o çocuğu yakinimda gormek istemedigimi silsin nomu dedim tamam sorun olmayacak dedi kardeşi. ertesi günde babasının çalıştığım yere geleceğini hediye ettiklerini geri vermezsem şikayetçi olacağını anlatan bi mesaj attı. Yineledim hediye edip ne istemesi diye sen değerimi bilip sevgi gosterseydin geri istemezdim diye bi sMS geldi. Olası bir durumda yasa nasıl işler ve tehdit edici boyuta geldiğinde benim yapmam gerekenler neler
Cevap: Hediyeleri geri talep etmek
Öncelikle şunu belirteyim, karşı tarafa ses kaydı aldığınızı açıkça bildirmediyseniz aldığınız ses kaydı hukuka aykırıdır ve size ceza verilmesine yol açar.
Hediyelere gelince: Direk olarak sizin kartınıza yatırdığı parayı size hibe etmiş sayılır. Aksini kanıtlamak için elinde bir senet olması gerekir. Verdiği hediyelerle ilgili olaraksa, bunları size karşılığında bir şey beklemeden verdiğini kanıtlayabiliyorsanız (ki kanıtlayabiliyorsunuz anladığım kadarıyla) bir sorun olmaz.
Cevap: Hediyeleri geri talep etmek
aramızda birşey olmayacağını olamayacağını her fırsatta belirttim bunun üzerine inadına önüme maddi değeri olan şeyler sundu iphone bi telefon dijital fotoğraf makinesi parfümler takı ve TV bunları kabul ettim...
bunları neden kabul ediyorsunuz. Gururunuzu bir çiçeğe satmıyorsunuz ama bir TV ye bir İphone telefona satabiliyorsunuz.. gerçekten çok yazık.
içiniz rahat olsun. hiç bir belge sunmasanız dahi hukuki yönden arkadaşınızın size bir zararı dokunamaz ! Vicdanınız rahat olsun, tabi varsa..