Sanal sunucu veri silimi ve üyelik bilgileri yedekleme
Öncelikle merhaba,
28/06/2016 - 13:25 Tarihinde sanal sunucuma tanıdığım bir şahıs giriş yapmış bulunmaktadır. Giriş yaptıktan sonra bir takım veriyi silmekle beraber Sanal üzerinden daha öncesin de de tehdit mesajı atmıştır. Aşağı da sunucuya giriş logları ve IP Whois bilgileri yer almaktadır.
Log ;
http://i.hizliresim.com/4lWWpL.png
Whois ;
http://i.hizliresim.com/3oWWM0.png
Ve bu da Sunucumda yer alan oyuna ait şahısın Son giriş IP adresi ;
" 95.14.145.232 "
Verileri sildikten sonra SQL bağlantısı ile oyuncu bilgilerini yedekleyip daha sonrasında ise Bu yedekleri kötü bir amaç için kullanmış bulunmaktadır. Yedeklediği bir takım kişilerin başka oyunlarda ve steam hesabını Çalmış/Almış bulunmaktadır. bu konu hakkında ne yapabilirim ? Bana ne tür yol seçmemi önerirsiniz ?
Mahkemeye verdikten sonra bu süreç nasıl işler ? Ne tür belgeler gerekmektedir ? Detaylı olmasa da bu konu hakkında biraz araştırma yaptım. Dava sürecini başlanmak için bir miktar ücret gerekiyormuş ortalama bu ne kadar ? İyi günler dilerim.
- - - Updated - - -
Ek olarak,
Oyunun orjinal lisansı yok diyelim. Oyun ekibi tarafından dosyaları dışarıya sızdırılması sonucu oyun dosyaları "Open Source" Açık kaynak kodu haline geldi. Oyuna hile/ 3. Parti programlar çıkartma/yayma tarzında girişimler de bulunan kişilere yasal işlem başlatma gibi bir takım işlemler yapılabilir mi ?
Cevap: Sanal sunucu veri silimi ve üyelik bilgileri yedekleme
Şu anda bu kişi sizi kişisel bilgilerini umuma açık bir şekilde yaymaktan dolayı mahkemeye verirse yiyeceğiniz cezayı sormanız bence daha mantıklı olur.
Log kayıtlarını göstermek amacıyla böyle birşey yaptım.
Bunlar, umuma açık forumlarla paylaşabileceğiniz bilgiler değil. Amacınız fark etmez. İki kişi arasındaki görüşmeyi yayınlamanız karşı tarafa ciddi bir koz veriyor. Umarım bunu yaptığınızdan haberdar değildir.
1) Whois bilgilerinden anladığım kadarıyla ip numarası dinamik bir ip numarası yani herhangi birinin kişisel bilgileri değil bunlar, TTNET in kendi iletişim bilgileri bu nedenle bu verilerin yayınlanması ile suç oluştuğu yorumuna ben katılmıyorum. Bilgilerin kime ait olduğuna dair hiçbir veri bulunmamakta: ilgili ip adresinin Aydın ya da Denizli civarı olduğunu düşünüyorum ancak tel numarası o bölgeye ait değil. Türkiyeden herhangi bir dinamik ip adresini whoisden aratırsanız tel numarası dahil benzer sonuçlar gelecektir TTNET üzerinden alınan ip adresi olduğu için.
2) Dava açmanız halinde ilgili kişinin sisteminize "yetkisiz" giriş yaptığını kanıtlamak zorundasınız.
Mesele IP numarası değil. Mesele bir suçtan hüküm giymemiş bir kişinin sosyal medya hesabının ismini vererek bir suçla itham etmek. İlaveten, bu kişiyle arasında geçen özel konuşmaları yayınlamak.
"administrator" isim ya da sosyal medya hesabı ismi değildir, sunucudaki yönetici hesabıdır. özel konuşmaların yayınlanması youtube da olabilir. Yazıyla ise mail çıktısı da göremiyorum arkadaşın mesajında.