Önceden ev olan sonradan 3 e bölünerek dükkana çevirilen işyerinde kiracıyım benden sonra yan tarafıma cafe açıldı dükkanların önünde kullanım alanı var orayı beni görünmez hale getirerek kapattı cafe ne yapabilirim
Printable View
Önceden ev olan sonradan 3 e bölünerek dükkana çevirilen işyerinde kiracıyım benden sonra yan tarafıma cafe açıldı dükkanların önünde kullanım alanı var orayı beni görünmez hale getirerek kapattı cafe ne yapabilirim
Böyle ezbere kimse birşey söyleyemez. Fotoğrafını yayınlarsanız hukuka aykırı bir şey yapıp yapmadığı konusunda bir yorum yapılabilir belki.
Öncelikle dükkan sahibiyle görüşülür, sonuç alınmaz ve ortada sizin görüntünüzü engelleyen bir işgal varsa da belediyeye konuyu iletirsiniz.
Bu arada şuna da karşıyım:
Pekçok dükkan sahibi gidip iki trafik konisi alıyor, üzerlerinde sözde park yapılmaz işareti. Koyuyor dükkanın önüne. Bunları bulamazsa sandalye, saksı, bidon ne bulursa koyuyor. Buraya park edemezsin, benim dükkanımın önü. Sen kimden aldın bunları koyma yetkisini, koydun bunları da milleti park ettirmiyorsun! Kerameti kendinden menkul...
İşin ilginci belediye ve trafiğe yapılan şikayetler sonuç vermiyor. Polis, belediye zabıtası o kafede çayını, çorbasını içerse sonuç vermez tabii...
Adam dükkanının önünü kendi yeri addediyor. Bazen de "kendi arabamız gelecek" diyerek rezerve ediyor. Babasının yeri ya...
Dinlemez de park ederseniz kavga çıkıyor, olay adliyelik oluyor ya da geri döndüğünüzde aracınızı zarar verilmiş olarak buluyorsunuz. İspat yok şahit yok...
Bazen aracına zarar verilen adam da madem ispat yok şahit yok ha, böyle saça böyle tarak deyip dükkana hasar veriyor. Kısır bir döngü ve düşmanlık başını alıp gidiyor.
Kimse kendi hakkı olmayan yere el atmamalı, hak iddiasında bulunmamalı. 3091 sayılı yasa da zaten bunun için var.