-
diploma sorunsalı
Merhabalar . O kadar çok kafam karıştı ki bir avukata gitmaden önce ne yapmam gerektiği ile ilğili bir bilenden yardım isteme gereği hissettim.
Üniversiteyi kazandığım ÖSYS kazandı belgemde bölümün adı Rehberlik Ve Psikolojık Danışmanlık yazıyor , ben 4. sınıftayken üniversite bölümün adını eğitimde psikolojık Hizmetler olarak değiştiriyor 1997 aralık ayında yökten geldiklerini söyledikleri bir yazıya istinaden. 6 ay sonra mezun oluyorum benim diplomama da e.p.h.(eğitimde psikolojık hizmetler ) yazılıyor.Bu benim bakanlığa atanmama engel olmadı ancak yüksek lisans başvurumda benim bu e.p.h. bölümünün P.D.R(PSİKOLOJIK dANIŞMANLIK VE REHBERLİK ) bölümü ile aynı olduğunu ıspatlamak zorunda kaldım her başvurumda sıkıntı yarattı.BaşvurUlar için aldığım diplomamda rektörün imzası eksik olduğu için iade etmek durumunda kaldım.şu anda yeniden diplomam tanzim edilecek.Bu durumdan kaynaklı bölümümün adını Rehberlik Ve Psikolojık Danışmanlık yazılmasını istiyorum .Üniversiteme bununla ilğili bir dilekçe verdim ancak çok olumlu bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.Ayrıca aynı yıl başka üniversitelerden mezun olan arkadaşlara p.d.r. ünvanı yazılmıştır.Zannedersem bu senatö kararıyla yapılmış bir uygulama. İki yıl sonrada bundan vazgeçilmiş.üniversiteden bana bunun nedenini açıklayan şöyle bir yazı gönderildi onu da ekleyecektim malesef ekleyedim
Yök'e bir dilekçe yazdım ancak bunlar çok acemice yapılmış başvurular... bana ne tavsiye edersiniz.Nasıl bir yol izlemeliyim.
-
Cevap: diploma sorunsalı
Bu dilekçelerinize dair olumlu işlem tesis etmez iseler; veya 60 gün hiç cevap gelmez ise İdare mahkemesinde dava hakkınız bulunmaktadır.
-
Kazanılmış hak iddiasında bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
teşekkür ederim cevaplarınız moral verdi . Benim kaygım Yök 'e ve üniversiteme yazdığım dilekçelerde hiçbir resmi dayanaktan bahsetmemem yani ben sadece durumumu anlatan bir dilekçe yazdım. Umarım bu nedenle ,olabilecek bir şeyken sırf yönetmelik vs. den bahsetmediğim için kaybetmem.