Telefonum 6 ay içerisinde arızalandı. Para iadesi talep edebilir miyim?
Telefonum 6 ay içerisinde arızalandı.
Servise gönderdim.
Para iadesi talep edebilir miyim?
Mümkünse nasıl hareket etmem lazım?
Cevap: Telefonum 6 ay içerisinde arızalandı. Para iadesi talep edebilir miyim?
Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir.
Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Tüketicinin korunması hakkındaki kanun madde 10 ve 11.
Sayın üye ürünü servise göndererek,
"c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,"
hakkını kullanmış oluyor. Umarım servis fişine "değişim / bedel iadesi" talebi yazdırmıştır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üye ürünü servise göndererek,
"c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,"
hakkını kullanmış oluyor. Umarım servis fişine "değişim / bedel iadesi" talebi yazdırmıştır.
Aslında şunu merak ediyorum. Servise göndermek illa tamir hakkını kullanmak anlamına mı geliyor? Mesela, değişimin onaylanması için ürünün ayıplı olduğunun servis tarafından onaylanması amacıyla gönderilmiş olamaz mı?
Size servis fişi verdiler mi?
Servis fişine gidiş amacı yazılır. Siz bu konuda bir şey söylemediğinize göre tamir için gittiği anlaşılır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Size servis fişi verdiler mi?
Servis fişine gidiş amacı yazılır. Siz bu konuda bir şey söylemediğinize göre tamir için gittiği anlaşılır.
Konuyu açan ben değilim sadece bilgi amaçlı soruyorum :D
Ancak şöyle bir şey var. Servis fişi, mesela kargoyla gönderilen bir cihaza nasıl verilir? İçine şikayetinizi belirten bir kağıt yazıp koyun diyorlar. Belki bir satıcıyla konuştuk. Satıcı "Gönderin cihaza bakalım, ayıplıysa iade verelim." dedi. Siz de gönderdiniz cihazı servise. Adamlar cihaza tamir uyguladı. "Bizden tamir istendi." dedi. Nasıl olacak bu durum?