Gıda ürünlerinde iade olurmu arkadaşlar bozuk ve son kullanım tarihi geçmemişse, diyelim ki sucuk aldık tadını beğenmedik bunu neden iade edemeyiz veya bu ürünlerde çikolata süt peynir dondurma vb... ürünlerde iade şartları nelerdir,
Printable View
Gıda ürünlerinde iade olurmu arkadaşlar bozuk ve son kullanım tarihi geçmemişse, diyelim ki sucuk aldık tadını beğenmedik bunu neden iade edemeyiz veya bu ürünlerde çikolata süt peynir dondurma vb... ürünlerde iade şartları nelerdir,
Ben erzincan mandıradan bir sucuk almıştım ismini de özellikle yazıyorum beğenmedik adamları aradım kapıya gelip iade aldılar o derece profesyoneller.Almasalardı yarısı yenmiş sucukla bir şey elde edemezdik sanırım.Yoksa ülkede bunu kötüye kullanmak isteyen sayısız kişi yarım sucuk, bir kısmı yenmiş kek, ne kadarı yendiği ve içinde artık ne olduğu tam bilinmeyen erimiş dondurmalarla sıraya girerdi herhalde.Böyle bir durumda bir daha almamak ve etrafınıza da bu durumda bahsetmek uygun seçenek diye düşünüyorum.
BİM'den pirinç ya da mercimek - fasülye türü bir şey almıştık. Pişirdik, ama ürün karışık olduğundan bir kısmı hamur olup diğer kısmı yenmeyecek kadar sert kaldı, komple atmak zorunda kaldık. Sonra BIM'de bunu söylediğimizde, "poşetini attınız mı" dediler. Eğer atmamış olsaydık boş poşeti götürüp paramızı geri alacaktık. O partiyi satıştan kaldırıp sattıklarının parasını da -geri gelenleri tabii ki- geri vermişler. Ancak bizim elimizde ne poşet ne fiş hiç bir şey olmadığından talebimiz olmadı.
Sonuç olarak satıcının inisiyatifi dışında bir şey yok burada. Üreticiye ve satıcıya söylersiniz, umduğunuz tepkiyi alamazsanız Sayın Engin Ünalmış Bey'in dediği gibi bunu yakın ve uzak çevreye duyurup başkalarının zarar görmesini engellemeye çalışmak yapılacak en iyi şey.