Mirastan bir kişi adına vazgeçme
Merhaba
Babam bir süre önce vefat etti. Annem sağ ve ben dahil 6 kardeşiz. Babadan bir daire kaldı ama henüz veraset ilamı vermedik.Bunun yanında babamın hiçbir borcu da yok.Biz kardeşler olarak son nefesine kadar yanında olan, her türlü desteği diğer kardeşlerden çok daha fazla veren ablam lehine bu dairenin ona kalmasını istiyoruz. Önce tüm kardeşler ve annem adına tapu çıkarıp, daha sonra devir etmek gibi bir uzun yola gitmek istemiyoruz. Acaba bu konuda en pratik yoldan ne yapabiliriz.
Cevap: Mirastan bir kişi adına vazgeçme
Reddi miras yapabilirsiniz.
Sonradan soru gelebilir diyerek:
Annenizin (ve yetim maaşı alacak olan varsa) reddi miras yapmaları bu maaşı etkilemez. Çünkü dul ve yetim maaşı ölenden miras kalmamıştır, hayatta olanın hakkıdır.
cevap için teşekkürler. annemin kendi emekli maaşı var. ablam bekar olduğu için yetim maaşı da ona kalacak. reddi miras yapmadan acaba veraset işlemleri sırasında mahkemeye biz su kişi adına mirastan feragat ediyoruz demek yeterli oluyormu diye düşündük.sanırım olmuyormuş. o halde 5 kardeş ve annem reddi miras yapacak, ablam ise veraset ilamı çıkaracak. doğrumu anladım acaba.
Reddi mirasın nasıl yapıldığının teknik ayrıntılarını bilmiyorum. Anne ve kardeşler bir avukata vekalet vererek, hiç riske girmeden dosdoğru şekilde yapılmasını sağlayabilirler. Gerisi dediğiniz şekilde, evi alacak ablanız veraset ilamı çıkartıp evi üzerine alacak.