Resmi Dilekçe kayıt numarası
Bağlı bulunduğum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne okul müdürüm hakkında dilekçe sundum. İlçe Milli Eğitim Müdürü kayıt numarası istediğimde bana sert bir tavırla "Gerek yok, ben İlçe Milli Eğitim Müdürüyüm cevap vereceğim." dedi. Israrla bir kez daha istediğimde ise bana sesini yükseltti. Cevap verilmediği takdirde hukuki olarak nasıl bir yol izleyebilirim?
Cevap: Resmi Dilekçe kayıt numarası
Benim başıma gelmiş olsaydı, aynı dilekçeyi eke koyarak üst dilekçe ile durumu il milli eğitim müdürüne anlatırdım.
Merhabalar arkadaşlar ben sözleşmeli er olarak 3ay ön sözleşme eğitim 7ayda sözleşmeli erlik yapıyorum ben buraya girmeden başvurduğum sözleşmeli infaz koruma memurluğu yedeklerindeydim daha yeni cevap geldi gel başla diye ama askerlik durum belgesi ve kuruma karşı yükümlülüğüm olmadığına dair dilekçe istiyorlar beni buradan tek taraflı fesh etmiyorlar anca firar yolu gözüküyor ben buraya gelmeden önce aöf te 2020 yılına kadar tecilliydim ben burayı bırakırsam geri kalan askerliğimi yapmam gerekiyor diyorlar ama benim arkadaşım firar etti o tecil ettirmiş benim gibi aöf okuyordu ne yapmam gerek az bir vakit kaldı tecil ettiren arkadaş dilekçe yazmış olmuş ne yapmam gerekiyor çok acil bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
Kayıt altına girmemiş Dilekçeler, hiç bir kuşkuya yer bırakmaksızın belirtmek gerekirse: Verdiğiniz Dilekçenin bir hükmü ve niteliği olmadığını açıkça belirtiyorum. Bu itibarla, Dilekçenize Cevap verilmediği takdirde Hukuken herhangi bir şey yapamasınız. Çünkü ortada verilmiş bir Dilekçe yok. :) Dolasıyla kayda girmemiş Dilekçelerinin akıbeti ilgili Müdürün, Yüce keyfine kalmış bir vaziyettedir.
Ayrıca Ben sizin yerinizde olsaydım; Dilekçemde belirtiğim cümleleri kopyalama yapıştır tekniği ile BİMER aracılığı ile gönderirdim. Bu sayede hem Dilekçem kayda girer, Hem de Dilekçeden ötürü doğan itiraz haklarınızda güvence altına alınmış olur.
BELİRTTİĞİM RESMİ KURUMUN LİNKİ:
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx